2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Saját telefonjával is figyelik az online nyelvvizsgázót

Hirdetés

Saját telefonjával is figyelik az online nyelvvizsgázót

A járványhelyzet számos, korábbról nem ismert élethelyzetet teremtett, ezekhez pedig a különböző gyártási és szolgáltatási szektorok igyekeztek alkalmazkodni. Így történt ez az online vizsgáztatás területén is, miután hosszú hónapokon át nem lehetett a hagyományos, papíralapú vizsgákat megtartani. A Budapesti Műszaki Egyetem Nyelvvizsgaközpontjától arról érdeklődtünk, miként képzelhető el ez a gyakorlatban.

Az online vizsgáztatás megoldásai a hagyományos, papíralapú vizsga bizonyos részeibe is jól beépíthetők, ez pedig elősegítheti a vizsgák technikai szempontú modernizálását. Az online bevezetésnek tehát a hagyományos vizsgákra nézve is vannak előnyei – a BME Nyelvvizsgaközpont is folyamatosan vizsgálta, hogyan lehet ezeket a legteljesebb mértékben kihasználni, általa pedig – tiszta helyzetet teremtve – a vizsgázók számára minél jobb feltételeket kínálni – tájékoztatott Kiszely Zoltán, a BME GTK Idegen Nyelvi Központjának a vezetője.

Az egyetem által alkalmazott online vizsga során a résztvevők nem egymással összezárva, egy tanteremben vizsgáznak, hanem minden vizsgázó akár az otthonában berendezett egyedi vizsgahelyszínről is bejelentkezhet. Ehhez egy webkamerával felszerelt számítógépre és egy okostelefonra van csupán szüksége. 

A számítógép webkamerája szemből figyeli a vizsgázót, az okostelefont pedig a vizsgázóknak egy állványra kell helyeznie, oldalra, a háta mögé, aminek a kamerája ebből a szögből mutatja a vizsgázót, illetve az ő számítógépének a képernyőjét és a billentyűzetét is.

Hirdetés

A vizsgát megelőzően a vizsgázónak fel kell töltenie a vizsgarendszerbe a személyi azonosításra alkalmas igazolványképét, egy szemből készített fényképet, valamint egy képet a hátsó kamera perspektívájából is. Ezeken kívül néhány idegen nyelvű sor begépelésével billentyűzethasználati mintázatot is kell adniuk a vizsgázóknak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/05/03/sajat-telefonjaval-is-figyelik-az-online-nyelvvizsgazot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …