2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Saját rekordját döntötte meg a magyar diplomakirály: 25. oklevelét veszi át Szegeden

Hirdetés

Saját rekordját döntötte meg a magyar diplomakirály: 25. oklevelét veszi át Szegeden

„Már több mint 10 millió forintot költöttem tandíjra” – nyilatkozta az Indexnek Kapus Krisztián, aki a tanulásra inkább úgy tekint, mint egy hobbira. „Van, aki teniszezik, van, aki vadászik, van, aki hegyet mászik. Minden ilyen hobbinak komoly költségei vannak. Sokat költenek rá az emberek. Nem hiszem, hogy azt nézik, megtérül-e” – válaszolt arra a kérdésre, hogy milyen befektetés a tanulás, megéri-e pénzt és időt áldozni erre.

Én a tudásvágyamat csillapítom hobbiszerűen

– tette hozzá a háromgyerekes édesapa.

kapuskrisztian portre

Hirdetés

Fotó: Kapus Krisztián

A diplomakirály pedagógusként mutatkozik be

Kapus Krisztián július 3-án veszi át huszonötödik diplomáját Szegeden, az SZTE-n, ahol „roma integrációs tanulmányok” pedagógus-szakvizsga végzettséget szerzett meg. A huszonötödiket ott szerezte meg, ahol az elsőt is: az SZTE keretein belül működő Juhász Gyula Pedagógusképző Karon.

A jelenleg a szociális szférában dolgozó, valamint kommunikációs tanácsadással és felnőttképzéssel foglalkozó szakember arra a kérdésre, hogy a huszonöt közül melyik az a három diploma, amelyre a leginkább büszke, úgy válaszolt: a legmagasabb végzettsége a PhD. A Klinikai Idegtudományok Doktori Iskolában végzett Pécsett, és erre a legbüszkébb. A másik az okleveles katolikus teológusi végzettsége, ugyanis nagyon fontos számára a hit. Kapus Krisztián szeret fiatalokkal és fiatalok között dolgozni, ezért is közel áll hozzá az „ifjúsági szakértői” végzettsége, amelyet a Pécsi Tudományegyetemen szerzett meg. Megtudtuk, hogy a magyar, a könyvtár vagy az orosztanári szak is a trófeák között van.

Kapus doktor az új szakot mindig az alapján választja ki, hogy mi az, ami érdekli őt, vagy egy-egy képzésen talál-e olyan kurzust, amelynek a témájában szeretne jobban elmélyülni.

Mint megtudtuk, érik a huszonhatodik diploma is, ugyanis már hallgatója az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemnek, ahol gondoskodáspolitikai menedzser szakra jár.

„Pedagógus vagyok. Az emberekről tanulok, és az életre tanítok, elsősorban fiatalokat” – válaszolta Kapus Krisztián, hogy miként mutatkozik be, ha ismeretlenekkel találkozik.

A tanulás hasznos, de nemcsak azért, mert használjuk az agytekervényeinket, hanem mert a világ is folyamatosan változik. A szerzett tudásunkat is állandóan frissíteni kell

– mondta el az ötvenéves szakember, aki szerint az egész élethosszon át tartó tanulás nem csak a diplomás egyetemi képzésekről szól. Vannak informális és nonformális képzések is, vagyis tanulhatunk felnőttképzéseken és szakmákat is. Kapus Krisztián fontosnak tarja, hogy az idősebb emberek élettapasztalataiból is sokat lehet tanulni. Érdemes őket hallgatni, a bölcsességeket meghallani.

A tanulás mint életstratégia

„Napjainkban a karrierépítés nem tekinthető lineárisnak, a folyamatos fejlődési ív helyett megszakítások, ugrások tördelik meg. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/29/kapus-krisztian-szegedi-tudomanyegyetem-diploma-oktatas-rekord-diplomakiraly-pedagogus-torok-reka-pszichologus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dübörög a paksi beruházás, Szijjártó Péter a Roszatom vezetőivel tárgyalt Isztambulban

Dübörög a paksi beruházás, már kilencszáz ember dolgozik a helyszínen, és ez a szám folyamatosan …