2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Rusvai Miklós szerint fertőző karácsonyunk lesz

Hirdetés

Rusvai Miklós szerint fertőző karácsonyunk lesz

Ilyen panaszokkal kevesebben mennek orvoshoz és nem is maradnak annyian otthon – mondta az RTL Klub híradójának kérdésére.

A szakember a csatornának arról beszélt: fontos lenne, hogy az se menjen közösségbe, aki csak enyhe tünetekkel rendelkezik, hogy az illető ne terjessze a vírust. Az állatorvos ugyanakkor attól tart, hogy a karácsonyi időszakban ez nem mindig valósítható meg. 

Rusvai Miklós kifejtette, hogy a következő három hétben az omikron-variáns nagyon gyors magyarországi terjedésére számít a decemberben esedékes találkozók és családi események miatt, amivel szerinte a vírust is át fogják adni egymásnak az emberek. 

Hirdetés

Gyorsabb a többinél

A korábbi variánsok duplázódási számával kapcsolatban az állatorvos megjegyezte, hogy az eredeti vuhani változatnál a duplázódási szám közel egy hónap volt, az alfa-variánsnál tíz–tizenöt nap, míg a deltánál hét–tíz nap. Ezzel szemben

az omikronnál ez az időszak egy–három napra rövidült.

Vattay Gábor, az ELTE Komplex Rendszerek Fizikájának tanszékvezetője elmondta, hogy nagyjából január közepére válhat dominánssá hazánkban az omikron-változat. A járványügyi modellezéssel foglalkozó fizikus úgy látja, hogy addig napi ezerre csökkenek majd a napi esetszámok, utána viszont szerinte újra berobban a járvány.

Azt is hozzátette,hogy emiatt másfél hét alatt akár a napi tízezer körüli fertőzötthöz is visszajuthatunk – derült ki a híradó beszámolójából. 

Korábban az 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/19/rusvai-miklos-koronavirus-karacsony-fertozes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony Gergely: Nem korlátozható a pedagógusok sztrájkhoz való joga

Karácsony Gergely: Nem korlátozható a pedagógusok sztrájkhoz való joga

A pedagógusok figyelmeztető sztrájkjával kapcsolatban úgy fogalmaztak, kiállnak azok mellett, akiket jogsérelem ér. A közoktatásban dolgozók …