2021. február 27., szombatMa Ákos, Bátor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.02.27. Ákos, Bátor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Rossz hírt hozott Szél Bernadett

Hirdetés

Rossz hírt hozott Szél Bernadett

Az asztraveci belorusz atomerőmű biztonsági kockázatok és műszaki hiányosságok miatti  leállítását követeli az Európai Parlament – adta hírül Szél Bernadett független országgyűlési képviselő friss Facebook-posztjában. 

És ennek mi köze van a magyarországi atomerőmű bővítéséhez, miért állítja a képviselő, hogy „rossz hír érkezett Paks2 híveinek”?

azért, mert a belorusz létesítmény a Paks2 mintaerőműve,

Hirdetés

és amióta novemberben megkezdték az asztaveci erőmű próbaüzemét, többet állt, mint amennyit ment. A gyakori vészleállások és műszaki hibák immár Európa-szerte aggodalmat keltenek, de a legjobban Litvániában tartanak a problémás kísérleti reaktortípus beüzemelésétől, amely mindössze 50 kilométerre található a litván fővárostól, Vilniustól – olvasható a bejegyzésben.

Rossz hír érkezett Paks2 híveinek: a belorusz mintaerőmű leállítását követeli az Európai Parlament. Konkrétan a…

Posted by Szél Bernadett on Saturday, February 13, 2021

Félnivalója ugyanakkor Magyarországnak is van, Orbán Viktor ugyanis 2014-ben – tudjuk, verseny nélkül, a nyilvánosság kizárásával – ugyanezeket a VVER-1200 típusú blokkoknak a magyarországi felépítéséről állapodott meg Putyinnal.

– írja Szél Bernadett. 

Kiemelte továbbá:

  • Az EP-képviselők, akik nagy többséggel fogadták el a belorusz erőmű beindítását elítélő határozatot, nem csak azt kifogásolták, hogy az új, nem kipróbált technológia súlyos kockázatokat rejt egész Európa nukleáris biztonságára, hanem azt is, hogy az orosz Roszatom és a megrendelő belorusz kormány még a legalapvetőbb információkat sem osztja meg a külvilággal az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/02/13/rossz-hirt-hozott-szel-bernadett-a-paks-ii.-hiveinek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Visszasírjuk a fizetős parkolást?

Visszasírjuk a fizetős parkolást?

Az autósok sarcolása vagy reális forgalomszabályozási eszköz a fizetős parkolás? A régóta feszegetett kérdésre, úgy …