2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Roncshajó rozsdáll egy balatoni nádasban

Hirdetés

Roncshajó rozsdáll egy balatoni nádasban

A vitorlázó felfedezéséről a Veszprém megyei hírportál számolt be, illetve közzé tette azokat a fényképeket is, amelyeket az oldalára borult vízi járműről készített.

A felfedező beszámolója szerint a hajóroncs a partról nem látható, ő maga is a vízről pillantotta meg.

Hirdetés

Mivel nem tudta, hogy ilyenkor mi a teendő, milyen hivatalnál kell bejelenteni, a megyei újsághoz fordult segítségért.

A fotókon látszik, hogy a hajótest erősen korrodált, és a faszerkezete sincs a legjobb állapotban. Ezért a megtaláló úgy gondolta, balesetveszélyes lehet kalandvágyból megközelíteni és felmászni rá. Nem is tette, viszont a vízi járművek iránt érdeklődő emberként utánanézett, és kiderítette, hogy nem akármilyen roncs pusztul Budatavánál: a Hajóregiszter és a Balatoni hajók információi szerint a Fogas névre keresztelt, csaknem százéves motoros halászhajóról van szó, amit 1928-ban Ausztriában gyártottak, és amelyet ugyanabban az évben meg is vásárolt a Balaton Halászati Rt.

A kiszolgált naszádot – amelynek 40 lóerős motorját nyersolaj hajtotta – a második világháborúban, 1944. december 1-jén a balatonfüredi hajógyárban felfegyverezték, majd 11 évvel később leselejtezték és eladták. 1955 utáni sorsáról nincsenek információk, de a <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/27/hajoroncs-balatonalmadi-balaton-vizirendeszet-budatava/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 20 millió forint értékű e-bringával buktak le a szerb-magyar határon

A szerbiai vámhatóság kedden közölte, hogy a vámosok a szerb-magyar határon, a  horgosi határátkelőn hat …