2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Rogán Antal a Financial Timesnak: Senki sem nélkülözhetetlen ebben a kormányban, még én sem

Hirdetés

Rogán Antal a Financial Timesnak: Senki sem nélkülözhetetlen ebben a kormányban, még én sem

A Financial Times brit gazdasági portálnak nyilatkozott Rogán Antal. Az európai parlamenti választásokon elért eredményekről a miniszter elmondta, hogy „nem lehet mindig győztes pozícióban lenni a kormányban”, és „nagyon gyakran valaki más erősebben kommunikál”, utalva Magyar Péterre, a Tisza Párt alelnökére.

A miniszter, akit a lap szerint az ellenfelei „Orbán Viktor Richelieu bíborosának” is neveznek, elutasította, hogy Magyar Péter komoly kihívást jelentene Orbán Viktornak, és kifejezte bizalmát, hogy a miniszterelnök – aki Európa leghosszabb ideje hivatalban lévő miniszterelnöke – a következő, 2026-os parlamenti választások után is hatalmon marad.

A Financial Times megjegyzi, hogy a Magyarországon kívül kevéssé ismert Rogán Antal távol tartja magát a rivaldafénytől, és az általa „kormányzati backoffice-nak” nevezett feladatokat látja el. „De fokozatosan hatalmat szerzett a médiában és a közigazgatásban, és befolyást gyakorolt olyan ágazatokra, mint a bankszektor és az információs technológia” – írja a lap.

Hirdetés

A Nemzeti Információs Központról, a titkosszolgálatok ernyőszervezetéről is kérdezte a Financial Times a minisztert, aki megvédte a központ munkáját, és elmondta, hogy a magyar titkosszolgálatok átszervezését az Ukrajnában zajló háború váltotta ki.

A miniszterelnök közvetlenebb ellenőrzést akart felettük, és újraintegráltuk a hírszerzést és a kémelhárítást

– mondta a miniszter.

Rogán Antal tagadta a Magyar Péter és mások által ellene felhozott korrupciós vádakat, és azt is vitatta, hogy Orbán Viktor miatt védve lett volna a büntetőeljárástól.

Senki sem nélkülözhetetlen ebben a kormányban, még én sem

– hangsúlyozta.

Egy névtelen forrás a lapnak elmondta, hogy a miniszternek „van egy kísérteties képessége arra, hogy másokat magától függővé tegyen, és ezalól Orbán Viktor sem kivétel”, és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/23/rogan-antal-orban-viktor-magyar-peter-fidesz-financial-times/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Átlátszó: A kerületi Fidesz-irodák gyűjthették a nyilatkozatokat Vitézy Dávid fellebbezéséhez

Talán senki sem gondolta volna, hogy 2024-ben Budapest történetének leghosszabb főpolgármester-választási kálváriájára kerül sor, és …