2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Robog az úthenger: idén is száz kilométernél több gyorsforgalmi út épült

Hirdetés

Robog az úthenger: idén is száz kilométernél több gyorsforgalmi út épült

Az M30 Miskolcról északra tartó szakaszának átadásával Magyarország elsőként építette ki a Via Carpatia közép-európai közúti folyosó összes rá eső elemét. A gyorsforgalmi korridor Litvániától Görögországig hét országot fűz fel, a Balti-, az Égei- és a Fekete-tenger kikötői között teremt a régióból hiányzó észak-déli összeköttetést. A folyosó utolsó magyarországi eleme került a helyére azzal, hogy őszre teljes hosszban elkészült az M3-tól Miskolcon át a szlovák határig tartó M30. A útvonal hazai szakasza az M30 után az M3 autópályán folytatódik, majd az M35-ön Debrecen felé kanyarodik, végül Berettyóújfalunál vált át az M4-re, Nagyvárad irányába. – ez az első eleme annak a három kiemelt úthálózat-fejlesztésnek, melyet Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese foglalt össze.

A nyugati szomszédokkal közös gyorsforgalmi összeköttetések száma három éven belül megháromszorozódhat – közölte az államtitkár. 

2021-ben elkészült az M80 autóút Körmend-Rábafüzes szakasza.

Hirdetés

A határig vezető bő másfél kilométer forgalomba helyezésével be kell várni, hogy legkorábban 2024-ben a túloldalon megépüljön az S7. Abban az évben zárja majd le Magyarország az M85 monstre fejlesztéssorozatát is. Az autóút minden szakaszát 2010 után adták és adják át mintegy 138 kilométer hosszban, összesen közel 300 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/27/iden-is-szaz-kilometernel-tobb-gyorsforgalmi-ut-epult/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem jogerősen életfogytiglanra ítélték a kaposvári kettős gyilkossággal vádolt izraeli férfit

Nem jogerősen életfogytiglanra ítélték a kaposvári kettős gyilkossággal vádolt izraeli férfit

A Kaposvári Törvényszék nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azt az izraeli férfit, aki 2018-ban …