2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Rétvári Bence: Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa

Hirdetés

Rétvári Bence: Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa

„Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, van tehát mire büszkének lenni” – hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton Tiszafüreden, az országos polgárőr napon az MTI szerint. 

Rétvári Bence, az Országos Polgárőr Szövetség és a tiszafüredi önkormányzat által szervezett ünnepi eseményen arról beszélt, sikerült elérni, hogy Magyarországon békében és biztonságban élhessenek az emberek. Hozzátette, hogy olyan országokat hagyunk le ebben a „világbéke-indexben”, mint Belgium, Japán, Németország, az Egyesült Királyság vagy az Egyesült Államok.

Az államtitkár felidézte, hogy az elmúlt években Párizsban, Brüsszelben, Berlinben, Barcelonában, Manchesterben és másutt számos ember halt meg merényletekben. Budapestről, magyar városokról ilyen híreket nem találunk az elmúlt évekből, mert itt sikerült megvédeni a magyar emberek biztonságát – emelte ki, hozzáfűzve, hogy ez köszönhető a rendőröknek, a polgárőröknek is.

Hirdetés

Rétvári Bence az egyik legfontosabb megelőzésnek – szintén a polgárőrökkel együttműködésben – a külső határvédelmet nevezte. Hozzátette, hogy abból az egymillió illegális határátlépési kísérletből, amelyet megakadályoztak a déli határon, sok tízezer a polgárőröknek is köszönhető, hiszen közös járőrözésben vettek részt. Kiemelte, hogy a közbiztonság az elmúlt években egyre inkább felértékelődik, mert a biztonság alapvető érték.

Giga bírság az ellenszegülőknek

Kitért arra is, hogy a polgárőrségnek két speciális tulajdonsága van. Az egyik az önkéntesség, másokért ajánlják fel saját szabadidejüket, a másik a jogos önvédelem. Szavai szerint azt látni sok területen, akár a migráció területén is, „mintha pont azt akarnák kiirtani az emberekből, hogy merjenek saját biztonságuk érdekében jogos önvédelemből kiállni”. 

Azt a fajta önvédelmi készséget módszeresen próbálják kiirtani az európai polgárokból, hogy megvédjék magukat az illegális migrációtól, a no-go zónáktól, a terrorizmustól, az egyre több áldozatot követelő merényletektől, egy háborús helyzetbe sodródástól

– sorolta.

Amennyiben egy ország, jelen esetben Magyarország, ezt megteszi, azaz megvédi magát, „akkor olyan

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/22/retvari-bence-belugyminiszterium-polgarorseg-allamtitkar-biztonsag-tiszafured/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dübörög a paksi beruházás, Szijjártó Péter a Roszatom vezetőivel tárgyalt Isztambulban

Dübörög a paksi beruházás, már kilencszáz ember dolgozik a helyszínen, és ez a szám folyamatosan …