2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Republikon: Továbbra is Karácsony Gergely az esélyes Budapesten, de csökken a különbség

Hirdetés

Republikon: Továbbra is Karácsony Gergely az esélyes Budapesten, de csökken a különbség

Két és fél héttel a választások előtt a Republikon Intézet közzétette legújabb közvélemény-kutatásának eredményeit. A felmérésből kiderült, hogy Budapest teljes lakosságának pártpreferenciáit tekintve a regnáló városvezető,

Karácsony Gergely támogatottsága 34 százalék, 9 százalékponttal megelőzve a második helyezett Szentkirályi Alexandrát, aki 25 százalékos támogatottsággal bír.

Eközben az LMP támogatását élvező Vitézy Dávid csak a harmadik helyen áll a felmérés szerint, 21 százalékus támogatottságával.

Hirdetés

A Mi Hazánk jelöltje, Grundtner András jelentős lemaradásban van riválisai mögött, mindössze 2 százaléknyi támogatottságával.

A közvélemény-kutatás szerint a bizonytalanok aránya alacsony, mindössze 16 százalék, a választási részvételi hajlandóság azonban 81 százalékos, melyből 64 százalék biztos szavazónak gondolja magát. Figyelmeztetnek, hogy ez önmagában nem vezet rekordmagas választási részvételhez, mivel a válaszadók hajlamosak felülbecsülni saját részvételi kedvüket, azonban bizakodásra ad okot, hogy átlag feletti érdeklődés mutatkozik a szavazás előtt.

A biztos pártválasztóknál más az arány, de ugyanaz az eredmény 

A biztos szavazók körében némiképp másképp alakultak az arányok. Ebben az összevetésben Karácsony Gergely 40 százalékos támogatottsággal bír, Szentkirályi Alexandrára a válaszadók 30 százaléka szavazna, míg Vitézy Dávidot 25 százalék támogatná.

Ez azt jelenti, hogy Szentkirályi Alexandra indulásának bejelentése óta a Fidesz–KDNP-szavazók fegyelmezetten felsorakoztak a kormánypártok jelöltje (Szentkirályi) mögött, aki így meg tudta előzni Vitézy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/05/23/republikon-felmeres-kozvelemeny-kutatas-karacsony-gergely-szentkiralyi-alexandra-vitezy-david/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több az egyedülálló apa Magyarországon

Jelentősen emelkedett az egyedülálló apák száma itthon, egy felmérés szerint már 64 ezer férfi neveli …