2023. január 30., hétfőMa Martina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.01.30. Martina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Rendszerváltás jön a magyar egészségügyben

Hirdetés

Rendszerváltás jön a magyar egészségügyben

Elmaradt a rendszerváltás a magyar egészségügyben, ezért volt szükség tavaly decemberben az egészségügyi törvény módosítására – nyilatkozta az InfoRádió Aréna című műsorában Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára.

A politikus az időzítéssel kapcsolatban megjegyezte: a koronavírus-járvány volt a változások katalizátora, ugyanis akkor az ellátórendszer minden erőssége és gyengesége megmutatkozott.

Az akkor megkezdett folyamatokat visszük tovább lépésről lépésre. Az új irányokat kijelöltük az elmúlt másfél-két évben

– tette hozzá Takács Péter, aki szerint a megörökölt struktúra még a hetvenes-nyolcvanas években alakult ki, a szakma viszont közben sokkal többet fejlődött.

Hirdetés

Az államtitkár szerint lakosságbaráttá kell átalakítani a fejnehéz egészségügyet. Elmondása alapján a fő cél, hogy a magyar egészségügy ne betegegészségüggyel foglalkozzon.

„Az ellátórendszer is a későn felismert betegségek kórházi kezelésére készült. A prevenciós szemléletet hozzuk be, hogy valóban egészségügy legyen” – fűzte hozzá.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/18/egeszsegugy-takacs-peter-finanszirozas-korhazfejlesztes-egeszsegugy-koronavirus-beremeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fokozza az együttműködést Azerbajdzsánnal Magyarország

Fokozza az együttműködést Azerbajdzsánnal Magyarország

Magyarország egy fokozattal feljebb emelte az együttműködés szintjét Azerbajdzsánnal, a kiemelt stratégiai partnerség szintjére – …