2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az ellenzék, javaslataik is vannak

Hirdetés

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az ellenzék, javaslataik is vannak

A hat ellenzéki politikus közös sajtótájékoztatóján jelentette be Hajnal Miklós, hogy frakcióik rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezték. A Momentum képviselője arról is beszélt, hogy el kell törölni a katatörvény módosítását, és az érintettekkel történő egyeztetés után új alternatívát kidolgozni, amely januárban lépne életbe.

Kálmán Olga, a DK-frakció szóvivője azzal kezdte, hogy „Orbán Viktor hazudott”, amikor azt mondta, hogy marad a rezsicsökkentés. A DK határozati javaslatot nyújtott be, ebben arra szólították fel a kormányt, hogy azonnal vonja vissza a rezsiemelést. A Demokratikus Koalíció képviselője a „pancserkormányzás” jelzővel illette az elmúlt tizenkét évet.

Tordai Bence szerint Magyarországon veszélybe került az élelmiszer-ellátás az aszály és az „elhibázott gazdaságpolitika” miatt. A Párbeszéd társelnöke hangsúlyozta, hogy a családoknak joguk van az élelmiszer-önrendelkezéshez. A Párbeszéd határozati javaslatban arra szólítja fel a kormányt, hogy teremtsék meg az élelmiszer-önrendelkezés feltételeit, legyen alacsonyabb áfakulcs az alapvető és a helyben előállított élelmiszereken, valamint vezessék vissza a stratégiai élelmiszer-tartalékot. A párt arra is kéri a kormányt, hogy tegyen lépéseket a klímakatasztrófa hatásaihoz történő alkalmazkodás érdekében, valamint alakítson ki ökológiai mezőgazdaságot.

Gál József, az LMP szóvivője úgy látja, a kormány beismerte az elhibázott energiapolitikát, nem törődtek a megújuló energiaforrásokkal. Az LMP határozati javaslata: azonnal vezessék be az ötezer forintos, minden közösségi közlekedési járműre érvényes havi bérletet.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/01/rendkivuli-parlamenti-ules-ellenzek-tordai-bence-kalman-olga/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rendkívüli hír: a Molnak köszönhetően újraindul a Barátság kőolajvezeték

A díjkötelezettség átvállalásával a Mol gyors megoldást nyújtott a problémára: az ukránok ígérete szerint néhány …