2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Rendkívül káros a vírusszkeptikusok és az oltásellenesek tevékenysége

Rendkívül káros a vírusszkeptikusok és az oltásellenesek tevékenysége

Az Emrebi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) rendkívül károsnak tartja a vírusszkeptikusok és az oltásellenesek tevékenységét, és elhatárolódik minden olyan rendezvénytől, amely tagadja a COVID-19 vírus kockázatát, továbbá megpróbálja kisebbíteni az egyéni védekezés fontosságát -írják közleményükben.

Világszerte kutatók, orvosok ezrei azon dolgoznak, hogy megtalálják a leghatékonyabb gyógymódot, továbbá a megelőzés egyik leghatásosabb eszközét, a vakcinát. Nem véletlen, hogy emberek milliárdjai várják már a COVID-19 elleni oltóanyagot, hiszen

a védőoltások rendszere számos betegség esetében bizonyította hatékonyságát.

Az életkorhoz kötött kötelező védőoltások terén Magyarország évtizedek óta nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket tud felmutatni, országunkban 99,6-99,9 %-os az átoltottság. Az eddigi 12 védőoltás mellett kötelezővé és ingyenessé tettük a bárányhimlő elleni védőoltást – írta közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az EU-ban egyedülálló országnak számítunk a védőoltások terén

Azt is írták, hogy az Európai Unióban nincs még egy olyan ország, amely Magyarországhoz hasonlóan, a fertőző betegségek ilyen széles körére kiterjedően, és kötelező rendszerben, az állam által finanszírozott formában biztosítaná a gyermekek, illetve a lakosság számára a védőoltásokat. A ráfordított költség pedig az állam befektetése a jövő generáció egészségébe.

Az itthon előforduló leggyakoribb és legsúlyosabb megbetegedések ellen alakítottuk ki a kötelező védőoltási rendszert,

melynek köszönhető, hogy ezeket a megbetegedéseket jórészt sikerült az oltott lakosság körében felszámolnunk – közölték.

Jó példa erre a kanyaró európai előfordulása, mely az utóbbi években az Európai Unió több országában fellángolt, illetve járványokat okozott. Itthon az oltás bevezetése után – egy pár évvel későbbi fellángolástól eltekintve – szinte megszűnt a betegség, és az európai járványok hatása alig volt érezhető.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma éppen ezért elkötelezett abban, hogy megvédje és megtartsa a magyar emberek egészségét, és elhatárolódik minden olyan törekvéstől, amely megpróbálja kétségbe vonni az védőoltások hasznosságát.

A kép illusztráció!Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frankhoermann/Sven Simon

Magyarország jól teljesített a vírus elleni védekezésben

Az új koronavírus-járvány első hullámát Magyarország az EU-tagállamokkal összevetve is egyedülálló módon sikeresen kezelte. Köszönhetőn az időben meghozott kormányzati korlátozó intézkedéseknek, a kórházak és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közötti folyamatos együttműködésnek, valamint a magyar lakosság fegyelmezettségének.

Míg Olaszországból, Franciaországból, Spanyolországból, Nyugat-Európa több országából tömeges megbetegedésekről, az intenzív kezelésre szorulók lehetetlen helyzetéről szóltak a hírek, addig

itthon megnyugtatóan sikerült ellaposítani a járványgörbét

– fogalmaz az EMMI.

A COVID-19 lefutásának kedvező alakulása lehetővé tette az egészségügy fokozatos újranyitását, az élet normalizálását, ugyanakkor fenntartva a legfontosabb közösségi megelőzési előírásokat. Jelen pillanatban ennek betartására helyezzük a hangsúlyt. Ezért hangoztatjuk folyamatosan hogy csak egészséges, tüneteket nem mutató emberek álljanak munkába zárja közleményét a minisztérium.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200820-vakcina-vedooltas-koronavirus.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Súlyos autóbaleset a 33-as főúton, egy ember meghalt

Súlyos autóbaleset a 33-as főúton, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek szombat délután egy balesetben a 33-as főút hajdú-bihari szakaszán …