2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Rekordalacsony a Velencei-tó vízszintje

Hirdetés

Rekordalacsony a Velencei-tó vízszintje

Megdőlt a rekordalacsony vízállás a Velencei-tavon, amivel együtt újra megindult a halpusztulás is. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője szerint csak annyit tudnak tenni, hogy vízforgatókkal frissítik a vizet. Ezt a munkatársaik mindennap 4 és 10 óra között folyamatosan végzik. 

Siklós Gabriella a Pecaverzumnak azt is elmondta, hogy a nemrég megalakult Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) folyamatosan dolgozik. 

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) Velencei-tavi kirendeltségének halőrei a nagy hőségben többször tapasztaltak némi halhullást, azonban ezt egyelőre nem lehet tömeges halpusztulásnak nevezni. A halőrök elsősorban a dinnyési oldalon bukkantak csukák és keszegek tetemeire. Elmondásuk szerint még foghatnak egészséges pontyokat, amelyek kitartóak.

Hirdetés

Az Időkép közzétett egy felvételt a hivatalos Facebook-oldalán, melyen a rekordalacsony Velencei-tó látható. A lap meteorológusai elmondták, hogy a méréseket a Velencei tavon 1939-ben kezdték el, az eddigi legalacsonyabb vízállás 63 centiméter volt, amit 1949-ben mértek. A legmagasabb vízállást 1963-ban mérték, akkor 226 centiméter volt a Velencei-tó.

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/02/velencei-to-vizszint-rekord-vizallas-horgaszat-tilalom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kigyulladt egy faipari üzem Magyarbánhegyesen

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint teljes terjedelmében ég egy száz négyzetméter alapterületű fa csarnoképület, és mintegy …