2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Reagált a kormány: magyar kézen maradnak a gáztározóink

Hirdetés

Reagált a kormány: magyar kézen maradnak a gáztározóink

Az Európai Néppárt (EPP) elnöke, Manfred Weber egy közelmúltban tett nyilatkozata szerint igazságosan kell elosztani az EU-ba érkező gázt, ami az értelmezése szerint azt jelenti, hogy az EU területén működő gáztározókat közösen kellene üzemeltetni, és a földgázbeszerzést is közösen kellene intézniük az EU tagországainak.

Az ATV e felvetéssel összefüggésben kérdést intézett a szaktárcához. Válaszában a Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztérium azt közölte: a magyar szabályozás eddig is lehetővé tette, hogy a szolidaritás jegyében a szomszédos országok lakossági fogyasztóit energiaválságban kisegítsük, ez azonban nem veszélyeztetheti a hazai energiaellátás biztonságát.

A magyar gáztározók üzemeltetése magyar kézben van, és abban is marad. Az Európai Bizottság által elindított EU Energia Platform nem kötelező közös földgázbeszerzést céloz, hanem önkéntes részvételen alapul. Az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/07/04/reagalt-a-kormany-magyar-kezen-maradnak-a-gaztaroloink/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mit bámulsz, te hülye k.rva? – őrjöngő nő támadt rá egy tízéves kislányra a pécsi áruházban

A sokkoló esetről a lány édesanyja számolt be a pecsaktual oldalának. A kétgyermekes édesanya még …