Az élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági előírások betartása, a nyomon követhetőség biztosítása és a megfelelő konyhatechnológia alkalmazása érdekében a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) országos ellenőrzést rendelt el a gíroszt árusító éttermekben és büfékben – közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.

Az utóbbi időben több probléma is felmerült a gírosz készítésével és árusításával kapcsolatban, ezért a gíroszosok most fokozott hatósági figyelmet kapnak. Az NKFH és a kormányhivatalok ellenőrzéseiből ugyanis kiderült, hogy több esetben megszakadt a hűtési lánc, nem tudták megfelelően igazolni a hús eredetét, vagy gondok voltak a konyhák tisztaságával. Az eddig lefolytatott hatósági ellenőrzések csaknem 70 százalékánál találtak kifogásolnivalót az ellenőrök, 4, gíroszt árusító büfé működését felfüggesztették.
Mint kiemelték, az NKFH országos ellenőrzést rendelt el, hogy kiderüljön, a gíroszt árusító vendéglátóegységek megfelelnek-e az élelmiszer-biztonsági és higiéniai előírásoknak. Az NKFH és a szakmai irányítása alatt álló kormányhivatalok kiemelten figyelik az […]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/belfold/2025/11/03/nkfh-gyros-ellenorzes-bufe/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!
Hirben.hu Hírben jók vagyunk!