2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ránk zúdítanak mindent a koronavírusról, aztán elveszünk az erdőben

Hirdetés

Ránk zúdítanak mindent a koronavírusról, aztán elveszünk az erdőben

Sorra vettük, hogy ki mit mondott az elmúlt időszakban a megelőzéséről:

Oláh Kálmán háziorvos szerint csak úgy lehet védekezni a koronavírus ellen, ha beoltjuk az emberiséget, és ha ez nem történik meg, akkor nemcsak egyszer kell felvenni az emlékeztető oltást, hanem rendszeresen, már csak azért is, mert a vakcina négy-hat hónap után nem feltétlenül nyújt megfelelő védettséget.

Kacskovics Imre immunológus arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus a mutációkkal egyre agresszívebb lesz, ezért fel kell készülni, hogy újabb és újabb oltásokra is szükség lehet. Ezzel szemben Rusvai Miklós állatorvos úgy véli, hogy hamarosan már nem lesz létszükséglet beadni a védőoltásokat, ám ehhez az átoltottságnak el kell érnie a megfelelő szintet.

A harmadik oltásra buzdít mindenkit Wikonkál Norbert Miklós, a Honvédkórház főigazgatója is, akkor is, ha valaki már átesett a fertőzésen.

Hirdetés

Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója időközben beszámolt arról, hogy az antitestek szintje az oltást követő hetedik, nyolcadik vagy kilencedik hónaptól kezd csökkenni, ezért hat hónap után érdemes beadatni az emlékeztető oltást.

Az oltásra már csak azért is szükség van a szakemberek szerint, mert Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem virológusprofesszora arra számít, hogy a mostaniaknál erősebb és jobban fertőző variánsok is megjelenhetnek.

Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa kiemelte, hogy az oltás nagyon sokat segít, de aki megkapja a vakcinát, az is elkaphatja a koronavírust, egyúttal a kormányt is kritizálta, amiért ködösít, nem tájékoztatja hitelesen az embereket, és a kormányzati tájékoztató portálon a hírek 75 százaléka politikai hirdetés.

Mindenkinek az lenne az érdeke, hogy álljon rendelkezésre az információ az oltások hatékonyságáról, hogy oltás nélkül, egy vagy két oltással hányan fertőződnek meg, és kerülnek kórházba

– mondta Zacher Gábor.

Zacher Gábor

Zacher Gábor

Fotó: Kaszás Tamás / Index

Kemenesi Gábor virológus kutatások alapján írt arról, hogy <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/20/koronavirus-magyarorszag-kormany-oltas-vakcina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Szombat este még csak annyit lehetett tudni, hogy egy ismert fideszes politikus apósa volt a …