2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Racionális és előnyös egyszerre tartani az EP-választást az önkormányzatival

Hirdetés

Racionális és előnyös egyszerre tartani az EP-választást az önkormányzatival

„A tervezett változtatásnak köszönhetően 2024-ben nem kell két külön kampányt, illetve választást lebonyolítani, a kellő felkészülési idő pedig úgy a pártok, mint a szervezetrendszer felé adott” – mutatott rá Tóth Erik azzal kapcsolatban, hogy Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője keddi bejelentése szerint gondolkodnak azon, hogy 2024-től egy időben legyen az európai parlamenti (EP) és az önkormányzati választás. Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatóhelyettese a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, magyar, illetve nemzetközi példák is rendelkezésre állnak hasonló megoldásokról.

Az elemző azt mondta, hogy a tervezett módosítás főpróbáját jelentette itthon az április 3-i választások lebonyolítása. Akkor nemcsak az Országgyűlés összetételéről, hanem a gyermekvédelmi népszavazás négy sorsdöntő kérdéséről is véleményt alkothattak a magyarok, ugyanazon a napon.

Mint fogalmazott, amennyiben az európai parlamenti szavazáson külön indulnak, úgy az önkormányzati választáson nehezebb lesz elmagyarázni, hogy miért fognának össze egymással. Ha azonban mindkét esetben követnék a teljes összefogás stratégiáját, könnyedén belefuthatnak a legutóbbi országgyűlési választáson elszenvedett vereségbe.

A tervezett módosítással kapcsolatban így biztosan felmerülnek majd kritikák a baloldal részéről, holott ők is pontosan tudják, a saját hatalomtechnikai szempontjaikon kívül semmi nem szól az ellen, hogy a két szavazást egy napon bonyolítsák le.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220616-elonyokkel-is-jarna-a-valasztasok-osszehangolasa.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Eltűnt egy 17 éves lány Budapesten

Eltűnt egy 17 éves lány Budapesten

Azt írták, hogy Szilágyi Judit ismeretlen helyre távozott egy XV. kerületi gyermekotthonból. A fiatal lány körülbelül …