2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Publicus: a megkérdezettek 22 százaléka szerint Gattyán György a Fidesz embere

Hirdetés

Publicus: a megkérdezettek 22 százaléka szerint Gattyán György a Fidesz embere

Továbbra is jó kérdés, hogy Gattyán Györgynek tulajdonképpen mi is a célja a politikai színrelépéssel, olyannyira, hogy a Publicus Intézetnek a Népszava kérésére készített reprezentatív felmérése igencsak megosztó eredményeket hozott. Az azonban kiderült, a megkérdezettek 22 százaléka szerint a digitalizációval kampányoló „pornómilliárdos” akciója mögött a Fidesz áll.

Gattyán György médiakampánya mindenesetre meghozta az eredményt, a megkérdezettek 59 százaléka már hallott arról, hogy az üzletember bejelentkezett a politikába, s fontolgatja az indulást a választásokon. Szándékát azonban csak az emberek 9 százaléka veszi komolyan a jelek szerint, 45 százalék pedig csupán „egy gazdag ember hóbortjának” tekinti a lépést. Figyelemre méltó, hogy a kérdésre 46 százalék nem tudott, vagy nem akart válaszolni.

Gattyán György

Gattyán György

Hirdetés

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az is beszédes, hogy a felmérés résztvevőinek mindössze 5 százaléka gondolta úgy, hogy a politikai színrelépés Gattyán György saját ötlete volt, s hogy szándékai őszinték. Ellenben a megkérdezettek több mint ötöde (22 százaléka) úgy véli, hogy „ilyen vagy olyan módon, de a Fidesz van mögötte, és zavarkeltés a célja”.

Ez az arány az ellenzéki szimpatizánsok között természetesen jóval magasabb, nekik 57 százalékuk így vélekedik, míg a kormánypárti szimpatizánsoknál ugyanez a számarány csak 7 százalék. A megkérdezettek negyede (25 százalék) valamilyen más, meg nem nevezett okot sejt a háttérben, mintegy 48 százalék pedig nem tudott, ill. nem akart válaszolni a kérdésre.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/13/gattyan-gyorgy-publicus-felmeres-fidesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az autósok negyede lemondana autójának használatáról Erzsébetvárosban, némi feltétellel

Az autósok negyede lemondana autójának használatáról Erzsébetvárosban, némi feltétellel

Jelentős többségben vannak Erzsébetvárosban azok, akik kevesebb autót és ezzel párhuzamosan több fát, kerékpársávot, forgalomcsillapított, illetve …