2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Publicus: A magyarok egyre inkább Brüsszelt okolják a drágulásért

Hirdetés

Publicus: A magyarok egyre inkább Brüsszelt okolják a drágulásért

A hazai élelmiszer-infláció kiemelkedik az európai uniós mezőnyből, de a magyarok egyre inkább Brüsszelt okolják a drágulásért – derült ki a Publicus felméréséből. Tízből négy (39 százalék) megkérdezett mondta azt, hogy súlyos gondot jelent neki az infláció. Ugyanakkor 2022 októberéhez képest 6 százalékponttal csökkent azok aránya, akik így nyilatkoztak. A felmérés szerint a megkérdezettek átlagosan 102 ezer forintot költenek egy hónapban élelmiszerre. Ez a háztartásuk jövedelmének a 42 százalékát jelenti.

A válaszadók úgy érzik, 64 százalékkal drágultak az élelmiszerek egy év alatt.

Hirdetés

Ez az arány 13 százalékponttal kevesebb, mint a 2022 decemberében mért számok, akkor ugyanis még átlagban 77 százalékos élelmiszerár-emelkedésről számoltak be. Továbbá tízből kilenc válaszadó szerint az elszálló energiaárak felelősek inkább az élelmiszerárak emelkedéséért. „2022 októberéhez képest 14 százalékponttal csökkent (79-ről 65 százalékra) azok aránya, akik szerint a kormány gazdaságpolitikája, 6 százalékponttal pedig növekedett (57-ről 63 százalékra), akik szerint a brüsszeli szankciók a felelősek inkább a mostani árakért” – áll a felmérésben.

A kutatásból az is kiderült, hogy tízből hat (63 százalék) válaszadó kapott béremelést az idei év során az infláció miatt. Ugyanakkor a béremelést kapók közül tízből nyolcan mondták azt, hogy a fizetésüknek a növekedése nem követte az árak emelkedését.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/03/20/inflacio-publicus-felmeres-dragulas-orban-kormany-intezkedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

20 ezer penészes, jelöletlen tojást foglalt le a NAV – videó

Sem a tojások héján, sem pedig a csomagolásukon nem volt jelölés és az árut nem …