2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Pszichológiai vizsgálat vár a rendőrökre támadó Újpesti férfira

Hirdetés

Pszichológiai vizsgálat vár a rendőrökre támadó Újpesti férfira

2016 október 26-án történt a rendszerváltás óta a tizenkettedik rendőrgyilkosság, amelynek elkövetőjét, Győrkös Istvánt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a csütörtök esti újbudai a tizenharmadik.

Az újbudai rendőrgyilkosság elkövetéséért gyanúsított férfiról a házban lakó egyik szemtanú lapunknak elmondta, hogy sűrűn járt le a közeli edzőterembe, gyakran nyúlt szerekhez is, szeretett kötözködni.

Felkészületlenül érte a rendőr szakmát

Németh Zsolt kriminológus szerint a legtöbbször fegyverrel oltják ki a rendőrök életét, de a gázolás sem ritka. A késelés viszont legutoljára 1992-ben volt rá példa.

Nem gyakori dolog, hogy rendőröket megölnek egyébként a világon sehol sem. Amerikában halljuk, hogy gyakoribb, ahol valószínűleg a rendőrök kicsit kíméletlenebbül vagy könyörtelenebbül lépnek fel

Hirdetés

– mondta a kriminológus az ATV-nek. Szerinte az ilyen tragédiák ritkasága miatt talán a szakma sincs felkészülve a halálos támadásokra.

Nem jellemző a rendőri munkára az hogy itt harcolni kell és le kell fektetni az embereket meg harcképtelenné kell tenni, lehet hogy erre sem vagyunk […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/14/rendor-gyilkossag-ujbuda-rendszervaltas-emberoles-kriminologia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: Megérkezett a három mobil mentőállomás

A külügyminiszter azt írta, hogy a két kisebb és egy komplex műtőképességekkel is rendelkező klinikai …