2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / „Profi, jól felépített” vagy „morálisan vállalhatatlan” volt az Orbán-beszéd?

Hirdetés

„Profi, jól felépített” vagy „morálisan vállalhatatlan” volt az Orbán-beszéd?

A kormányfői évértékelőben hangsúlyos teret kapott a háború és a nemzetközi helyzet értékelése, az infláció elleni küzdelem, valamint a szigorú gyermekvédelem. Orbán Viktor egy bejelentést is tett: új bérletrendszerrel utazhatunk a vármegyékben és az egész országban. A beszédről szóló tudósításunkat itt találja.

„A saját közönségének szóló, erősen populista, Nyugat-ellenes beszéd”

„Orbán Viktor beszédében egyetlen új elem szerepelt, ez a bérletrendszerre vonatkozott, a többit hallottuk már az elmúlt hónapokban” – fogalmazott Horn Gábor, megjegyezve: az új utazási bérletek inkább a MÁV által bejelentendő téma.

A saját közönségének szóló, a saját közönsége előtt elmondott, erősen populista, Nyugat-ellenes beszédet hallottunk. Én ezt már megszoktam, de a mértéke talán a szokásosnál is erősebb volt. A külpolitikában nem új elem, de szintén erősebb volt az eddigieknél, hogy már nemcsak Brüsszel, hanem az amerikaiak is ellenséggé váltak. Egy jó formában lévő miniszterelnök mondott inkább pártelnöki beszédet, időnként az én fülemet sértő humorral. Morálisan vállalhatatlan oroszbarátságot is hallhattunk, de ez sem újdonság

– összegzett Horn Gábor, hozzátéve: sok problémás kérdést nem érintett Orbán Viktor, az inflációról úgy beszélt, mintha az kizárólag a szankciók következménye lenne, ráadásul nem is kísérelt meg magyarázatot adni arra, hogy Magyarországon miért rekordmagas a drágulás. A Republikon Intézet vezetője hiányolta az évértékelőből az egészségügy, az oktatás és az uniós források elmaradásának témáját is, a megoldási lehetőségekkel együtt.

Hirdetés

Horn Gábor több ellentmondást talált a beszédben: „az egyik oldalon azt mondta, hogy nem fenyeget minket a háború, a másik oldalon pedig azt, hogy fenyeget minket, és nehézségeket okoz nekünk”.

Orbán Viktor beszédében egy konkrét

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/20/orban-viktor-beszed-evertekelo-haboru-inflacio-gyermekvedelem-gazdasag-oroszorszag-europai-unio/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így emlékezik Ragályi Elemérre a Filmio

Zolnay Pál rendező és Ragályi Elemér operatőr Fotográfia (1972) című filmje a fikciós dokumentumfilmek csúcsalkotása, …