2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Polt Péter elmesélte az Integritás Hatóság elnökének, hogy mi mindent tettek eddig a korrupció ellen

Hirdetés

Polt Péter elmesélte az Integritás Hatóság elnökének, hogy mi mindent tettek eddig a korrupció ellen

Mint kiderült, a találkozót a legfőbb ügyész kezdeményezte azzal a céllal, hogy bemutassa az ügyészség korrupcióellenes tevékenységét, hogy áttekintsék az Integritás Hatóság munkáját, és hogy előkészítsék a két szervezet közötti munkamegállapodást.

A Legfőbb Ügyészség közlése szerint az egyeztetést Polt Péter legfőbb ügyész és a hatóság elnöke, Bíró Ferenc is sikeresnek ítélte.

Miből áll az ügyészség korrupcióellenes tevékenysége?

Polt Péter az egyeztetésen külön kiemelte a Központi Nyomozó Főügyészséget, amelynek egyik fő feladata az államigazgatásban, döntéshozatali jogkörrel rendelkezők esetében felmerülő hivatali vesztegetés, hivatali vesztegetés elfogadása, befolyás vásárlása esetén való eljárás.

Hirdetés

A legfőbb ügyész kitért a nemzetközi tevékenységre is, ezen belül kiemelte a Eurojusttal, az OLAF-fal és az Európai Ügyészséggel való „kiváló együttműködést”.

A találkozón a legfőbb ügyész ismertette azokat a feladatokat is, amelyeket az új jogintézmény, az úgynevezett „kiegészítő pótmagánvád” létrehozásával a jogalkotó az ügyészségre rótt.

„Bemutatta azt az edukációs tevékenységet és kommunikációs megoldásokat, amelyek a felülbírálati indítvánnyal élni kívánó állampolgárok és szervezetek rendelkezésére állnak, és elérhetők az ügyészség honlapján keresztül” – írták.

Miről adott tájékoztatást az Integritás Hatóság elnöke?

Az Integritás Hatóság elnöke az egyeztetésen tájékoztatta a legfőbb ügyészt a szervezet megalakulása óta tett lépésekről, illetve a civil szervezeteknek is teret biztosító Korrupcióellenes Munkacsoport felállításáról és a munkacsoportban végzett munkáról.

A legfőbb ügyész és a hatóság elnöke egyetértett abban, hogy rövid időn belül egy munkamegállapodást dolgoznak ki, amely a két szervezet gyakorlati együttműködésének kérdéseit fogja rendezi. Az ezzel kapcsolatos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/23/polt-peter-legfobb-ugyeszseg-korrupcio-integritas-hatosag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rajzszakkör a Hősök terén: 16 ezer hiányjel szimbolizálja, hogy mekkora a baj az oktatásban

Rajzszakkör a Hősök terén: 16 ezer hiányjel szimbolizálja, hogy mekkora a baj az oktatásban

„16 140. Ez csak egy szám. Ennyi pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből. De minden szám …