2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Politikai döntés lehetett mégis a Városháza eladása?

Hirdetés

Politikai döntés lehetett mégis a Városháza eladása?

Ismét jelentkezett – ám ezúttal másik levélcímről – az Anonymus-maszkos rejtélyes alak, aki még kedden egy olyan hangfelvételt tett közzé, amelyen maga Barts J. Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója beszél a Városháza épületének eladásáról, ezzel is alátámasztva az Index értesülését, miszerint a fővárost vezető koalícióhoz közel álló üzleti körök az önkormányzat legértékesebb ingatlanának eladását készítik elő.

A hírre – a tervezett tranzakciót korábban hevesen tagadó – Karácsony Gergely aznap nem is reagált, hanem csupán egy közleményt adott ki a főváros, amiben arra hivatkozott, hogy a Városháza rövid, közép- és hosszú távú fejlesztési lehetőségeiről készítettek egy döntés-előkészítő tanulmányt, amelyhez piaci konzultációkra is szükség volt. 

Barts: Döntöttek az adásvételről

Pénteken azonban újabb hanganyaggal jelentkezett a titokzatos maszkos alak, és cáfolta a városvezetés állításait. A felvétel ugyanis a korábbi beszélgetés újabb részleteit tartalmazza, és egyértelműen kiderült belőle, hogy a fővárosi vagyonkezelő vezetője a 2020 októberében született döntés-előkészítő tanulmány elkészítése után tárgyalt a Városháza eladásáról.

Hirdetés

A hanganyagon Barts J. Balázs arról beszél, hogy a döntéshozók a 2020-ban készült tanulmánya alapján éppen a „D” alternatívát, az Új „Civic Hall” építése elnevezésű, a Városháza eladásának ötletét tartalmazó forgatókönyvet részesíthették előnyben. És a reakció az volt, hogy a legjobban ez tetszett a döntéshozóknak.

Hogy ne menjünk el innen, mert az egy túl nagy támadás, hogy kimegyünk a központból. Ez egyébként nyilván, nem nyilvánvalóan, számomra nyilvánvalóan, most a legjobb telke, beépíthető telke a fővárosnak. Hogy aztán ezt lehet, nem lehet, civilek, zöldek satöbbi – ez egy másik kérdés, tehát, hogy kell érzékenyíteni a társaságot ahhoz. És ha van érdeklődő, akkor adjuk el az egész épületet. Itt a régi városfal. Tehát a régi városfalon kívül maradjon a fővárosé. És nézzük meg, hogy ezt az épületet, ezt a 60 ezer négyzetméteres épületet valaki megvenné-e.

A felvétel egy másik pontján pedig arról van szó, hogy az újonnan megépülő Városháza 15 ezer négyzetméteres kellene hogy legyen.

A Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal 2021. november 6-án

A Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal 2021. november 6-án

Fotó: Róka László / MTI

Barts J. Balázs tehát jól beazonosíthatóan a saját maga által 2020-ban a kabinet elé terjesztett döntés-előkészítő tanulmányban […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/12/ujabb-hangfelvetel-varoshaza-eladasa-karacsony-gergely-anonymus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ma dönt az Országgyűlés a gyermekvédelmi népszavazásról

Ma dönt az Országgyűlés a gyermekvédelmi népszavazásról

A parlament hétfőn kezdődött ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal indul. A …