2021. április 11., vasárnapMa Leó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.11. Leó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Politika a konyhából – mit csinálnak a politikusaink az Instagramon?

Hirdetés

Politika a konyhából – mit csinálnak a politikusaink az Instagramon?

Bene Márton, a Politikatudományi Intézet főmunkatársa az Indexnek elmondta, hogy az Instagram továbbra is elmarad a Facebooktól a politikai kommunikáció területén, de így is egyre több politikus regisztrál a platformra.

Az ismertebb politikai vezetők közül szinte mindenki használja már, de a Facebookon produkált elérések töredékét tudják csak hozni. 14-15 politikus rendelkezik tízezernél nagyobb táborral, Orbán Viktor kiemelkedik a 101 ezer követővel.

A felület működése nem teszi lehetővé szélesebb rétegek megszólítását. Hirdetések nélkül a követőkkel lehet kommunikálni, nincs olyan jellegű posztmegosztás, mint a Facebookon, ezért nem annyira jellemző a fotók virális terjedése.

Instagramon leginkább azokhoz tud szólni a politikus, akik vélhetően szimpatizálnak vele, mert valamiért már bekövették, új közönséget nehezebb építeni

Hirdetés

– hangsúlyozza Bene Márton.

Elsősorban a fiatalabbakra lehet célozni, a gyakorlat viszont nem feltétlenül igazolja ezt az alapvetést, mert például Orbán Viktornál, Karácsony Gergelynél, vagy Jakab Péternél nem látjuk ezt meghatározónak, ellentétben Gyurcsány Ferenccel.

Íme, a fiatal kompatibilis Gyurcsány-brand, laza pulcsival és Bébi Yodával a konyhában:

Eltérő stratégiák

Vannak olyanok, akik kifejezetten a politikai munka bemutatására törekszenek a feltöltésekkel, ilyen Orbán Viktor vagy Szijjártó Péter (bár nála néhányszor feltűnt már Dzsudzsák Balázs), ők gyakorlatilag képes naplót vezetnek a teendőikről, a kormányfő erősen támaszkodik a rövid videókra is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

<p style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/02/politika-a-konyhabol—mit-csinalnak-a-politikusaink-az-instagramon-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Civil szervezetek oltási kampányt indítottak a romák számára

Civil szervezetek oltási kampányt indítottak a romák számára

Civil szervezetek „Oltass, hogy élhess!” címmel indítottak kampányt a  romák számára.  Közleményükben azt írták: tapasztalataik …