2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Pokorni Zoltán reméli, hogy nem zárják be a fogaskerekűt

Hirdetés

Pokorni Zoltán reméli, hogy nem zárják be a fogaskerekűt

Pokorni Zoltán reméli, hogy végül nem történik meg a fogaskerekű bezárása. A XII. kerület fideszes polgármestere erről a Magyar Nemzetnek beszélt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) pár nappal korábbi bejegyzésére reagálva.

Ebben az egyesület arról számolt be, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) apránként készíti elő a fogaskerekű vasút bezárását.

A VEKE kifejtette: szükséges lenne a vonal és a járművek rekonstrukciója, cseréje, illetve az is, hogy csökkenjen a zajterhelés, és minél több utast szállítson a fogaskerekű. Már több kész, engedélyezett terv is elkészült erre vonatkozóan, de azokat egyelőre még nem valósította meg a főváros. 

Hirdetés

Pokorni Zoltán elmondta: igaz az az állítás, hogy a fogaskerekű alig szállít utasokat a hajnali órákban, a vonal megújítása és meghosszabbítása ugyanakkor nagyon is időszerű.

A budai polgármester szerint az ideális az lenne, ha a jármű a Széll Kálmán tértől a Normafáig szállítaná az utasokat.

Ráadásul a tervek szerint pont azért is hosszabbítanák meg a vonalat, hogy a buszjáratoktól tehermentesíteni lehessen Budapest leglátogatottabb kirándulóhelyét, amelyet így mindössze 17 perc alatt el lehetne érni a 2-es metró végállomásától.

Pokorni Zoltán emlékeztetett: a felújítási terveket még Tarlós István főpolgármesterségének idején készítették […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/02/budapest-fogaskereku-pokorni-zoltan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A rendőrök mentették meg egy 18 éves fiatal életét a Margit hídon

A rendőröket szerda este, 18:25-kor értesítették, hogy egy fiatal férfi le akart ugrani a Margit …