2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Pintér Sándor utasítására komoly változások lesznek a mentőknél

Hirdetés

Pintér Sándor utasítására komoly változások lesznek a mentőknél

Pintér Sándor szeptember 18-án személyesen kereste fel az Országos Mentőszolgálat mentésirányító központját, ahol kiosztotta a feladatokat. A belügyminiszter azt szeretné, hogy „Európa legjobb, leggyorsabb és leghatékonyabb mentési és mentésirányítási rendszerét alakítsák ki Magyarországon” – válaszolta a Népszava érdeklődésére Győrfi Pál, a szervezet kommunikációs vezetője.

Mint kiderült, a főigazgató utasítására a mentők sebességét is korlátozzák. Ennek értelmében október elejétől az esetkocsik még súlyosan sérült beteget szállítva, szirénázva is legfeljebb 30 kilométer/órával léphetik túl a többi közlekedőre vonatkozó legnagyobb megengedett sebességet. A tűzoltóknál, a rendőrségnél vagy a terrorelhárítóknál nincsen érvényben ilyen megszigorítás, jegyezte meg a lap.

Novembertől az úgynevezett helyszíni videóhívást is bevezeti az Országos Mentőszolgálat. Ilyen esetben a segítségre szorulóról, illetve a körülményekről videóközvetítést adhat a mentésben közreműködő.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/10/25/mentok-mentoszolgalat-pinter-sandor-valtozas-mentoauto-egeszsegugy-videohivas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …