2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Pintér Sándor: Szélsőségektől mentes a magyar közbiztonság

Hirdetés

Pintér Sándor: Szélsőségektől mentes a magyar közbiztonság

Pintér Sándor a végzős és esküt tett hallgatóknak gratulálva és őket köszöntve kiemelte, hogy az egyetemi oktatás magas színvonala felkészítette őket a szolgálatra. A tanulmányaikat kitűnő eredménnyel befejező hallgatóktól azt kérte, hogy szolgálatuk ellátásakor is legyenek élenjárók.

„Eddig csak az egyetem elvárásainak kellett megfelelniük, innentől kezdve a szabályokat, törvényeket másokkal is be kell tartatni, és meg kell felelni annak a kihívásnak, amelyet a közrend, a közbiztonság biztosítása, a gazdaság működtetése, a határok védelme jelent. Az önök elsődleges feladata a Magyarország fejlődéséhez szükséges közrend biztosítása, az erre veszélyt jelentő személyek elfogása, fogva tartása, a határok védelme és a béke megőrzése” – fogalmazott a tárcavezető.

Pintér Sándor hangsúlyosan említette, hogy Magyarországon az állampolgárok jogkövető magatartással is támogatják a rendvédelmi szervek munkáját, és kiemelte, hogy az állampolgári, társadalmi megítélés terén az első helyen szerepelnek a rendvédelem területén dolgozók. A hivatásos állomány tagjainak megbecsülése társadalmi szinten is kiemelkedő.

Hirdetés

„Önök garantálják az ország fejlődéséhez szükséges biztonságot, a haza pedig egységbe fog minket” – hangoztatta, egyúttal minden végzős tisztet arra buzdított, hogy védjék meg a hazát.

138 hallgató tett esküt

A végzős hallgatótársai nevében szóló Gáspár Vanda Éva, Lónyay Menyhért tanulmányi díjas pénzügyőr hadnagy többek között elmondta: keményen dolgoztak azért, hogy itt lehessenek, az egyetemi élet izgalmas és kihívást jelentő volt, minden képzés, feladat és vizsga is a haza életük végéig tartó szolgálatára való felkészülésüket szolgálta.

A végzős hallgató azt hangsúlyozta, hogy esküjük nem csupán szavak gyűjteménye, hanem valóban minden körülmények között szolgálni kívánják a hazát, és készen állnak a szolgálatára, hiszen az egyenruha örökre összeköti […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/29/pinter-sandor-kozbiztonsag-rendorseg-nemzeti-kozszolgalati-egyetem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Átlátszó: A kerületi Fidesz-irodák gyűjthették a nyilatkozatokat Vitézy Dávid fellebbezéséhez

Talán senki sem gondolta volna, hogy 2024-ben Budapest történetének leghosszabb főpolgármester-választási kálváriájára kerül sor, és …