2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Pintér Bence: Egyetlen olyan fideszes képviselő van, akit nem tudok elképzelni alpolgármesternek, Dézsi Csaba András

Hirdetés

Pintér Bence: Egyetlen olyan fideszes képviselő van, akit nem tudok elképzelni alpolgármesternek, Dézsi Csaba András

„A győriek akarata az volt, hogy én legyek a polgármester, és a Fideszé legyen a közgyűlési többség, és ez a két csapat működjön együtt a város érdekében” – jelentette ki Pintér Bence újságíró, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, az LMP és a Momentum jelöltjeként Győrben polgármesterként induló, a 2024-es önkormányzati választásokon győztes leendő városvezető a 24.hu-nak adott interjújában. Elmondta, hogy nincs feketelista, nem akarnak tisztogatásba kezdeni a település vezetésében, „nem akarok szembemenni a közgyűléssel, nem akarok háborút”.

Győr október 1-jén hivatalba lépő új polgármesterének legfontosabb mondatai, megállapításai az alábbiak voltak:

  • A kampányuk tételes elszámolása még nem történt meg, de nagyjából 12 millió forintba kerülhetett. Átlátható kampányköltségvetést kívánnak bemutatni, az 500 forint feletti támogatókat közzé fogják tenni. A három legnagyobb tétel a plakátok, a szórólapok és a Facebook-hirdetések voltak. Az LMP támogatta a kampányukat, Ungár Péter személy szerint nem.
  • A Tisza Párt győri szervezőivel, támogatóival még nem vették fel a kapcsolatot, szeretnének Magyar Péterrel találkozni, valamint együttműködni a közvetlen uniós források ügyében, „mert szüksége lesz Győrnek ezekre a fejlesztési pénzekre”.
  • Azt, hogy önkormányzati képviselőként el fog indulni a lakóhelyén, Marcalvárosban, 2022-ben döntötte el. Az, hogy polgármesterként induljon, akkor dőlt el, amikor Borkai Zsolt bejelentette az indulását. A győri választás megfejtésének azt tartja, hogy „a jó csapat, a jó jelöltek, a jó program és a sok munka hozta meg a sikert”. Úgy véli, hogy Borkai Zsolt indulása megosztotta a kormánypárti bázist, de nem az volt a perdöntő, abban azonban lát igazságot, hogy Dézsi felépítette, „hiszen 2021 óta támad engem”.
  • Az szerinte „egyértelműen látszik a számokból, hogy a győriek Dézsi Csaba András városvezetéséből nem kérnek”. Úgy fogalmazott, hogy „az újraszámolt választási eredménnyel Dézsi Csaba András mint a Fidesz helyi vezető politikusa megbukott Győrben”. Azt reméli, hogy a győri Fidesszel korrekt együttműködésre tud jutni, Dézsire nádorvárosi képviselőként számít a következő közgyűlésben.
  • A szavazatok újraszámolásakor még azt gondolta, hogy a választásokon második helyen végző Dézsi Csaba András kormánypárti városvezető „lélekben még nem fogadta el az eredményt”, azonban a június 25-i közgyűlésen már nyilvánosan gratulált neki, illetve utána meghívta a polgármesteri irodába, ahol személyesen is megtette ezt.
  • Abban bízik, hogy „gördülékeny átadás-átvétel lesz”, szerinte „ha racionálisan nézzük, a Fidesznek nem érdeke, hogy aláaknázza” azt. „Náluk van a közgyűlési többség, elvileg megtehetik, de nem hiszem, hogy egy ilyen lépés politikailag kifizetődő lenne a Fidesznek” – tette hozzá. Úgy véli, hogy ha a Fidesz felrúgja az együttműködést, annak politikai következményei lesznek. Szerinte a győrieknek, azon belül a Fidesz politikai közösségének is az az érdeke, hogy a város jól működjön, sőt jobban működjön, mint eddig. Biztos benne, hogy kitölti a polgármesteri ciklusát.
  • Úgy látja, hogy a kampány végével „jelenleg együttműködési kényszer van”. Bár faramuci helyzetnek tartja, hogy megválasztott városvezetőként októberig jogilag még nem tud beleszólni a döntésekbe, azonban szeretné, ha a következő negyedévben elkezdődne a közös munka azokkal, akik jelen pillanatban a városházán intézik a dolgokat, bízik abban, hogy a közgyűlés nem fog a következő három hónapban olyan döntéseket hozni, melyek ellehetetlenítik a következő öt évben a programuk megvalósítását.
  • Győr két előző polgármestere is helyet foglal majd a közgyűlésben, velük nem számol alpolgármesterként, azonban azt gondolja, hogy lesz fideszes alpolgármestere a városnak, „mert ő tudja biztosítani, hogy jól működjön együtt a polgármester és a közgyűlési többség”. „Egyetlen olyan […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/27/pinter-bence-gyor-polgarmester-interju-kozgyules-tisztogatas-feketelista-dezsi-csaba-andras-borkai-zsolt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dübörög a paksi beruházás, Szijjártó Péter a Roszatom vezetőivel tárgyalt Isztambulban

Dübörög a paksi beruházás, már kilencszáz ember dolgozik a helyszínen, és ez a szám folyamatosan …