2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Pikó András: Pusztító következményekkel járhat a politikai hidegháború a Fővárosi Közgyűlésben

Hirdetés

Pikó András: Pusztító következményekkel járhat a politikai hidegháború a Fővárosi Közgyűlésben

Megalakult a Fővárosi Közgyűlés, amely októberben kezdi meg a közös munkát a következő öt évre. Az RTL híradójának több kerületi képviselő is nyilatkozott.

„Vitézy Dávidnak nagyon sokat kell tanulnia a főváros működéséről” – kezdte Karácsony Gergely főpolgármester, aki utalt arra, hogy Vitézy Dávid szerint a Fővárosi Közgyűlést megkerülve döntött a BKK 50 milliárd forintos likviditási válságának kezeléséről, amiről nem tájékoztatta a választókat, ráadásul mindezt a júniusi választások előtt szűk három héttel.

„Ez a tétel szerepelt a főváros idei költségvetésében, amit tavaly év végén fogadtunk el” – tette hozzá.

Hirdetés

A regnáló városvezető kitért arra is, hogy az új választási szabályozás szerinte „a Fidesznek az a szándéka, hogy megnehezítse a főváros működését”.

Több kerületi polgármester szerint pártpolitikai csatározásokra kell számítani. Pikó András, Józsefváros polgármestere a hidegháborúhoz hasonlította a közgyűlés jelenlegi állapotát.

Amennyiben a politikai hidegháború úrrá lesz a Fővárosi Közgyűlésen, az rettenetesen pusztító következményekkel járhat

– mondta.

Ferencváros polgármestere a Magyar Kétfarkú Kutya Párt listájáról került be a testületbe, aki mindössze annyit mondott: „Százszor nehezebb lesz a munka. Én meglehetősen szorongok ettől, de remélem, hogy mindenki az itt élők érdekeit tartja majd szem előtt.”

Karácsony Gergely telefont ragad októberig

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/28/budapest-fovaros-kozgyules-karacsony-gergely-vitezy-david-magyar-peter-mkkp/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Átlátszó: A kerületi Fidesz-irodák gyűjthették a nyilatkozatokat Vitézy Dávid fellebbezéséhez

Talán senki sem gondolta volna, hogy 2024-ben Budapest történetének leghosszabb főpolgármester-választási kálváriájára kerül sor, és …