2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Pfizergate: Egyelőre Ursula von der Leyen és a magyar kormány is hallgat a saját szerepéről

Hirdetés

Pfizergate: Egyelőre Ursula von der Leyen és a magyar kormány is hallgat a saját szerepéről

Belgium helyett már az Európai Ügyészség nyomoz a Pfizergate ügyében. A kérdés továbbra is az, hogy összejátszott-e a bizottság elnöke a gyógyszergyár vezetőjével, mielőtt az EU jó 20 milliárd euróért vakcinát rendelt a járvány csúcspontján.

A HVG a Politico cikke alapján emlékeztet: az eljárást egy belga lobbista kezdeményezte, de később csatlakozott Magyarország és Lengyelország is, igaz, utóbbi később jelezte, hogy a panaszt visszavonja.

A nyomozás központi eleme, hogy milyen üzeneteket váltott Ursula von der Leyen a Pfizer első emberével. Brüsszel egyelőre mélyen hallgat, még annak ellenére is, hogy kiderült: csaknem 4 millió adag teljesen felesleges volt.

Hirdetés

Mint ismert, ezzel együtt az amerikai cég beperelte a magyar – és egyébként a lengyel – vezetést, mert visszautasították a megrendelt tételek egy részének az átvételét arra hivatkozva, hogy „van már elég oltóanyag”, és a háború is komoly anyagi terhet jelent számukra.

Az EU végrehajtó testülete hivatalosan nem tud arról, hogy a magyar vezetés beperelte a német politikust, és arról is csak találgatások vannak, hogy az eddig történtekben milyen szerepük van. A Politico megkeresésére a magyar kormány nem cáfolta, de nem is erősítette meg a szóban forgó értesüléseket.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/04/02/pfizergate-vakcina-ursula-von-der-leyen-magyar-kormany-europai-ugyeszseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …