2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Pesten is óriásdugókat okoz a budai lezárás

Hirdetés

Pesten is óriásdugókat okoz a budai lezárás

Újabb közlekedési káoszt idézett elő a Karácsony Gergely-féle városvezetés azzal, hogy hétfőtől augusztus közepéig lezárták a közúti forgalom elől a Halász utca és a Döbrentei tér közötti, több mint másfél kilométer hosszúságú rakpartszakaszt. Amellett, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi közleményében javasolt alternatív útszakaszok egy részén is csak araszol a forgalom, a Dunától távolabb eső budai részeken is komolyabb dugók alakultak ki. Így például a Karolina-Tétényi út kereszteződésénél, a vasúti aluljáróban eszközölt sávlezárás miatt is hosszú autósor torlódott fel. A pesti oldalon sem jobb a helyzet, ahol a 2-es villamos miatt számos helyen nem lehet felhajtani a rakpartra. Emiatt hétfőn reggel is hatalmas dugók alakultak ki a pesti alsó rakpart környékén. Ez ugyancsak éles kontrasztban áll a BKK már említett közleményével, amelyben azt reklámozták, hogy „ebben az időszakban a hét minden napján, így hétvégente is lehet majd gépjárművel közlekedni” a pesti alsó rakpart azon szakaszán, amelyet korábban hétvégente a gyalogosok számára nyitottak meg.

A baloldali fővárosi vezetés egyre nehezebb helyzetbe hozza az autósokat, akiknek a jövőben az is komoly bosszankodást okozhat, hogy Karácsonyék csatlakoztak a Városok Energiatakarékossági Sprintje nevű, brüsszeli kezdeményezésű energiatakarékossági programhoz, amelynek több pontja is a négy keréken közlekedők ellen irányul. A főváros hozzáállását tükrözik a főpolgármesternek az autósokra tett olyan pökhendi és lekezelő megjegyzései is, mint ha valakinek baja van a dugókkal, akkor szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog. Márpedig utóbbiból nem volt hiány az elmúlt közel három évben. Tavaly nyáron például párhuzamosan indítottak több nagyberuházást – a Lánchíd, a rakpart egy részének, illetve a Blaha Lujza tér felújítását –, aminek következtében jelentősen romlott a dugóhelyzet és a légszennyezettség is.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220621-oriasdugokat-okoz-a-rakpart-lezarasa.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Eltűnt egy 17 éves lány Budapesten

Eltűnt egy 17 éves lány Budapesten

Azt írták, hogy Szilágyi Judit ismeretlen helyre távozott egy XV. kerületi gyermekotthonból. A fiatal lány körülbelül …