2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Pert nyert az ateista aktivista, akit elbocsátottak a Főpolgármesteri Hivatalból

Hirdetés

Pert nyert az ateista aktivista, akit elbocsátottak a Főpolgármesteri Hivatalból

„A főváros nem hagyott számomra más opciót, mint a jogorvoslatot, mivel tisztességes eljárás, azaz tényfeltáró vizsgálat helyett egy rögtönítélő bíróság gyorsaságával elküldtek, sőt nyilvánosan megsértették a jó hírnevem – nyilatkozta tavaly februárban a Mandinernek Békés Gáspár. – Többek között a fővárosi intézmények, épületek környezeti lábnyomát vizsgáltam, stratégiai környezeti vizsgálatokkal és nemzetközi energetikai sztenderdekkel foglalkoztam” – mondta akkor a lapnak.

Azután küldték el a fővárostól, hogy napvilágra került: a Magyar Ateista Társaság blogján 2018-ban amellett érvelt, hogy ne lehessen megkeresztelni a gyermekeket, mert az „jogi szempontól illegitim”. Békés Gáspár akkor a Magyar Nemzetnek írt levelében azt állította, hogy az ő felfogása szerint nem számít keresztényellenes agitációnak, a keresztény hívők érzékenységét durván provokáló nézetnek, hogy be kellene tiltani a keresztelést. Békés Gáspár szerint publicisztikája a keresztség teológiai és jogelméleti kérdéseit tárgyalta, a keresztényeket semmilyen minősítéssel nem illette.

Békés Gáspár, a Közép-európai Egyetem (CEU) hallgatója felszólal az Oktatási szabadságot csoport Élőlánc a CEU körül címmel meghirdetett demonstrációján, miután az Országgyűlés módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt 2017. április 4-én

Békés Gáspár, a Közép-európai Egyetem (CEU) hallgatója felszólal az Oktatási szabadságot csoport Élőlánc a CEU körül címmel meghirdetett demonstrációján, miután az Országgyűlés módosította a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényt 2017. április 4-én

Hirdetés

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A Karácsony Gergely által vezetett Főpolgármesteri Hivatal a Magyar Nemzet érdeklődésére közölte: elhatárolódik köztisztviselőjétől. Nem sokkal később, még a próbaideje alatt felmondtak Békés Gáspárnak, aki a Mandinernek azt mondta, hogy nem indokolták meg az elbocsátását, aminek ráadásul előjelét sem látta.

„Nem tartottam valószínűnek, hogy a szólásszabadság keretei közé tartozó, évekkel korábbi írásaim miatt elbocsátanának, mivel ez – amellett hogy törvénytelen – kommunikációs és politikai szempontból is a lehető legrosszabb döntés a főváros számára” – nyilatkozta az elbocsátott szakértő a lapnak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/20/per-ateista-aktivista-fopolgarmesteri-hivatal-elbocsatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Negyven hektár tarló égett le Berettyóújfalunál

Bányay Judit elmondta: előbb húsz hektáron égett az altalaj, de a szeles időben gyorsan terjedt …