2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Pénzosztással tartanák a pályán a rendőröket

Hirdetés

Pénzosztással tartanák a pályán a rendőröket

Várhatóan jövő februárban egy összegben kapnák meg hathavi fizetésüket a rendvédelmi dolgozók. Ez még a hivatásos állománynak 2019 végén megígért háromévenkénti hathavi illetménynek megfelelő összegű, úgynevezett fegyverpénz. Ugyanakkor erre csak akkor kerülhet sor, ha a GDP-növekedés meghaladja az 5,5 százalékot. Az állomány közel 30 százalékát pedig kihagynák a programból – írja a napi.hu.

A lap úgy tudja, hogy az intézkedés célja az lehet, hogy a kormány megakadályozza a tömeges leszerelést, miután a rendvédelmi dolgozók keresete máig számottevően elmarad az átlagkeresettől. A Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) munkavállalóit képviselő szakszervezetek megbízásából készített reprezentatív felmérés szerint a belügyi és rendvédelmi dolgozók 70 százaléka fontolgatja, hogy pályát módosít.

Ha a fegyverpénz kifizetése megtörténik, ez fejenként 900 ezer és kétmillió forint közötti összeg lehet, a kifizetés teljes fedezetigénye megközelítőleg 178 milliárd forint. Ebből 110 milliárd forint tervezett tételként már szerepel az idei és a 2022-es költségvetésben, ám a fennmaradó összegről egyelőre nem született döntés.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/17/rendorseg-fizetes-szakszervezet-fegyverpenz-tomeges-felmondas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 20 millió forint értékű e-bringával buktak le a szerb-magyar határon

A szerbiai vámhatóság kedden közölte, hogy a vámosok a szerb-magyar határon, a  horgosi határátkelőn hat …