2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Parragh-ötletek: a tücsök szaktól a helyi adók befagyasztásáig

Hirdetés

Parragh-ötletek: a tücsök szaktól a helyi adók befagyasztásáig

Parragh Lászlót a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének jelöltjeként 2000-ben választották meg a Magyarországi Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökének. Az MKIK elnöke – különösen az elmúlt évtizedben – számos újszerű javaslattal sietett az Orbán-kormány segítségére.

2011. március 26. – ágazati különadók

A 2010-es kormányváltás után, a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján kijelentette

az ágazati különadók eszközei lehetnek a gazdaságban képződő, jelenleg eltorzult jövedelemszerkezet kiegyenlítésének.

Hirdetés

A kamarai elnök szerint a kamatterhek, a kommunikációs, vagy az energiaköltségek csökkenését eredményezhetné a monopóliumok korlátozása hatósági eszközökkel, és ez hozzájárulna a versenyképesség javításához.

2011. november 9. – kamarai hozzájárulás

Az MKIK-elnök kezdeményezésére 2011. november 9-én nyújtotta be a gazdasági kamarákról szóló törvényt módosító indítványát az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága. A javaslat indokolása hangsúlyozta:

A törvénymódosítás célja, hogy az önkéntes tagságon alapuló kamarai rendszer továbbfejlesztése érdekében megteremtse a gazdálkodó szervezetek (egyéni és társas vállalkozások) kötelező kamarai regisztrációját és minimális összeg ű (5000 Ft/év) fizetési kötelezettség előírásával a kamarai közfeladatok ellátásához való hozzájárulást.

Parragh a Magyar Hírlap 2011. november 14-i számában a törvénymódosítás kapcsán adott interjújában kiemelte:

A gazdaságban rendet kell tenni, tudni kell, kik a kontárok, s kik a lánctartozás generálói. Ehhez viszont a vállalkozások regisztrációja szükséges, így lehet képet kapni a helyzetről. Ennek ára van, ami eltörpül a kontárok és nem fizetők okozta károk mellett.

A törvénymódosítás értelmében 2012. január 1. és március 1. között valamennyi gazdálkodó szervezetnek, egyéni vállalkozónak – kivéve a mezőgazdasági tevékenységet főtevékenységként végző vállalkozásokat, a mezőgazdasági őstermelőket és az ügyvédi irodákat – be kellett jelentkeznie a kereskedelmi és iparkamarai nyilvántartási rendszerbe, és március 31-éig eleget kellett tennie a kamarai hozzájárulás befizetési kötelezettségének. A kamarai hozzájárulás 90%-a a területi kamarát, 10%-a pedig az MKIK-t illeti, ami tavaly az országos kamarának 470 millió forint bevételt jelentett.

Az MKIK elnöke a törvénymódosítás hatálybalépése után közölte, hogy vállalkozóbarát módon viszonyulnak a nem regisztráló cégekhez is, elsősorban ösztönözni fogják őket a bejelentkezésre, és csak a legvégső esetben kezdeményezik a felszámolást. Erre a türelemre szükség is volt, hiszen a hvg.hu 2014. május 22-i cikke arról számolt be, hogy 

Parragh két olyan cégben is érdekelt, amely nem fizette be a kötelező kamarai hozzájárulást.

2013. március 18. – „tücsök […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/22/parragh-otletek_a_tucsok_szaktol_a_helyi_adok_befagyasztasaig/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ellenkampány indult a Black Friday-jel szemben

Ellenkampány indult a Black Friday-jel szemben

A Black Friday okozta őrület helyett mindenki válassza a fenntartható életet, csökkentse a fogyasztását, ezzel is …