2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Palkovics László: Jövő héten aláírjuk a szerződést a Fudan Egyetemről

Hirdetés

Palkovics László: Jövő héten aláírjuk a szerződést a Fudan Egyetemről

A Budapest Diákvárost és a Fudan Egyetem kampuszát is meg kívánjuk építeni, mindig is így terveztük – mondta Palkovics László az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az innovációs és technológiai miniszter, aki immár kormánybiztosként irányítja a projekteket, felidézte, hogy 2017-ben kidolgoztak egy 220 milliárd forintos országos felsőoktatási kollégiumfejlesztési tervet, ennek részeként Budapesten, a nagy egyetemi központok közelében egy nagy kollégiumi komplexumot terveztek. Hozzáfűzte: a Fudan Egyetem mellett lesz a kollégiumi rész, egy központi közösségi tér, valamint az egyetemi funkcióhoz kapcsolódó háttérintézmények, például kutatóhelyek is épülnek. A beruházásra kiszemelt terület most nagyobb részben állami tulajdonban van.

Kapcsolódó

Karácsony Gergely: Ki látott már 500 milliárdos ékszert?

Szerinte ha a kormány tárgyalni akar a Fudan Egyetem budapesti campusáról, akkor hozza nyilvánosságra az arról szóló határozatokat.

Hirdetés

Arra a felvetésre, hogy ideológiai alapú lehet a kínai egyetem budapesti működése, úgy válaszolt, hogy minden kínai egyetem chartájában benne van, hogy a kommunista pártot szolgálja.

A Fudan Egyetem nem azért a világon a 34. legjobb, mert ez van a chartájában, hanem mert világszínvonalú képzést nyújt. Nem hiszem, hogy bármilyen ideológiai ügyek miatt lett ilyen. Ennek a lényeghez semmi köze, ez egy politikai ügy – közölte. 

A miniszter […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/23/palkovics-laszlo-fudan-egyetem-budapest-diakvaros-felsooktatasi-modellvaltas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

Futárautó ütközött frontálisan Budapesten

A KFC gyorsétteremlánc futárautója karambolozott frontálisan a Szentlőrinci úton, a Köves út és az M5-ös …