2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Pálinkás József: Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek populista ígéretei betarthatatlanok

Hirdetés

Pálinkás József: Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek populista ígéretei betarthatatlanok

Kezdettől fogva sejtettem, hogy ez nem fog sikerülni

– így kommentálta Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke az Index Kibeszélő című műsorában, hogy nem tudta összegyűjteni a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges húszezer aláírást az ellenzéki előválasztáson. A politikus szerint ez a verseny a nagy segítőtáborral rendelkező pártokra lett kitalálva, az általa alapított Új Világ Néppárt pedig egy friss formáció, amely legalább meg tudta mutatni magát az előválasztáson. 

Pálinkás: Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek populista ígéretei betarthatatlanok

Hirdetés

Pálinkás úgy véli, nincs olyan miniszterelnök-jelölt a palettán, akit maradéktalanul alkalmasnak tart az ország vezetésére, mégis leginkább Márki-Zay Péterrel szimpatizál, ezért is támogatja őt az előválasztáson. Az ellenzéki politikus szerint ráadásul a jelöltek

olyan populista ígéretekkel álltak elő a kampányban, amelyeket nem fognak tudni betartani,

ő ezzel szemben megengedheti magának, hogy azt mondja, amit gondol, és nem azt, amit a választók hallani szeretnének tőle. 

Pálinkás a választási kampány hevében megfogalmazott butaságnak minősítette Jakab Péter azon kijelentését, miszerint a Jobbik miniszterelnök-jelöltje bírósági ítélet nélkül börtönbe záratná Polt Péter legfőbb ügyészt. Az ellenzéki politikus azt mondta:

Volt olyan, amikor jogi végzettséggel nem rendelkező emberek ítélkeztek Magyarországon, remélem, nem tér vissza ez az időszak. 

A főpolgármester ígéretét sem tartja komolynak, miszerint Karácsony Gergely megválasztása esetén zároltatná azon személyek bankszámláit, akik a köz terhére gazdagodtak. Pálinkás szerint ezek az üzenetek olyan embereknek szólnak, akik nincsenek tisztában a mindennapi folyamatokkal. 

Arra a felvetésünkre, miszerint a kormányváltás érdekében olyan vezetőre lenne szüksége az ellenzéknek, aki jobb- és baloldalról is képes megszólítani a szavazókat, Pálinkás azt mondta:

Nem túl integratív személyek a miniszterelnök-jelöltek. 

Az időnként populista ígéretei ellenére még leginkább Márki-Zay Péterben látja ennek a lehetőségét. 

image 6483441

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Az ellenzéki előválasztás részletszabályaival kapcsolatban is kritikákat fogalmazott meg: szerinte a verseny alkalmas arra, hogy megtalálják a közös jelölteket, de a pártok elsősorban arra használták ezt, hogy minél több korábbi káderüket bejutassák az Országgyűlésbe. 

Ma Magyarországon a politika jó megélhetést jelent, ezért nem pusztán elvek, víziók, koncepciók harca ez, hanem állásokért folytatott küzdelem is

– fogalmazott az Új Világ Néppárt elnöke. 

Pálinkás Józsefet arról is megkérdeztük, mit gondol arról, hogy az előválasztást lebonyolító informatikai rendszer összeomlását először a nagy érdeklődéssel, majd a kormány által indított hackertámadással magyarázták a pártok. 

Olyan rettenetes sokan biztosan nem rohanták meg a rendszert, hogy amiatt omlott volna össze. 

Azt a forgatókönyvet, miszerint külső beavatkozás történt, valószínűbbnek tartja, ahogy azt is, hogy a szervezők egyszerűen alultervezték a rendszert. 

Az adás megtekintése végett kattintson fent a videólejátszóra! A podcast hanganyagverzióját pedig alább éri el. A Kibeszélő műsorában a politikust arról is kérdeztük,

  • okozott-e feszültséget közte és Jakab Péter között, hogy bár a Jobbik frakciójába ülne be, mégsem őt támogatja az előválasztáson;
  • miért romlott meg a kapcsolata a Fidesz értelmiségi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/23/palinkas-jozsef-kibeszelo-elovalasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Áder János: Magyarország területének 13 százalékát elsivatagosodás fenyegeti

Alig található a Földön jó minőségű, könnyen hozzáférhető, tisztítás nélkül fogyasztható víz, mert az emberiség …