2020. július 10., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.10. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ötszintes apartmanház építésére adtak engedélyt a siófoki viharjelző mellett

Hirdetés

Ötszintes apartmanház építésére adtak engedélyt a siófoki viharjelző mellett

Rábólintott a kormányhivatal, megadta az építési engedélyt az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki viharjelző obszervatóriumának szomszédságában álló telekre annak ellenére, hogy a közeli telek beépítése a balatoni főmeteorológus szerint veszélybe sodorhatja a balatoni viharjelzés pontosságát – írja a Magyar Narancs.

Hirdetés

A nem túl nagy, ellenben part menti telket a Menza éttermet is beindító ifj. Vidák László vette meg 2004-ben, majd szűk évtized múltán akart rá családi házat építeni, ám építésiengedély-kérelmét a siófoki építési hatóság elutasította. Végül aztán mégiscsak lett építési engedély, ám nem családi házra: az Azúr Szórakoztatóközpont Kft. jegyzi annak az ötszintes társasháznak a tervét, amire a Somogy Megyei Kormányhivatal jogi képviselője megadta az engedélyt. 

Holott ma már, egy 2019. júliusi kormányrendelet értelmében nem lehet magaslégköri szondával, időjárási radarral vagy szélradarral rendelkező meteorológiai obszervatórium 60 méteres körzetében új építményt felhúzni. Csakhogy ez a rendelet a korábban kiadott építési engedélyekre nem érvényes.

Az apartmanházat építtető cég a Molnárbeton Betongyártó […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/06/23/apartmanhaz_balaton_siofok_obszervatorium/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mi ez a híd a Váci út fölött, ahol már rég nem jár vonat?

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/07/10/mi_ez_a_hid_a_vaci_ut_folott_ahol_mar_reg_nem_jar_vonat/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …