2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Őt tartják a legalkalmasabbnak a válságkezelésre az ellenzéki szavazók

Hirdetés

Őt tartják a legalkalmasabbnak a válságkezelésre az ellenzéki szavazók

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke pénteken jelentette be, hogy a párt árnyékkormányt hoz létre. Dobrev Klára vasárnap már árnyék-miniszterelnökként mondott beszédet, hétfőn pedig bemutatta az árnyékminisztereket.

Az IDEA Intézet szeptember elején készített reprezentatív adatfelvétele többek között arra kereste a választ, hogy az ellenzéki szavazók – beleértve a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatóit, de kivéve a Mi Hazánk bázisát – hogyan vélekednek egy ellenzéki árnyékkormány megalakításának szükségéről és az azzal szemben támasztott elvárásokról. Vizsgálták azt is, hogy az ellenzéki szavazók szerint a vezető ellenzéki politikusok közül ki lenne a legalkalmasabb a jelenlegi gazdasági válság kezelésére.

Közleményükben jelezték, hogy a tárgyalt kérdésblokk az IDEA Intézet havi omnibuszkutatásának részeként került felvételre a Demokratikus Koalíció külön megrendelésére.

Hirdetés

Szükség van árnyékkormányra?

Az IDEA Intézet elemzésében a kutatás eredményei mellett arról is olvashatunk, hogy az egyik legrégebben működő példát az árnyékkormány megszervezésére az Egyesült Királyság politikai rendszeréből ismerjük – hétfői beszédében Dobrev Klára is a brit példát említette –, a szigetországban az árnyékkabinet a fő ellenzéki párt magas rangú tagjaiból áll, akik az ellenzék szóvivőiként járnak el az egyes szakpolitikai területeken.

Az árnyékminisztereket az ellenzék vezetője nevezi ki, és általában olyan szerepeket töltenek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/20/ellenzek-valsagkezeles-arnyekkormany-dobrev-klara-dk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Orbán Viktor: Bravo, Giorgia!

Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20220926-orban-viktor-bravogiorgia.html *Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze …