2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Osztrák kancellár: a migrációban Magyarországnak biztonsági partnerré kell válnia

Osztrák kancellár: a migrációban Magyarországnak biztonsági partnerré kell válnia

Annak ellenére, hogy mindkét ország a schengeni övezet tagja, Németország 2015-ben visszaállította az ellenőrzést a közös határszakaszon annak érdekében, hogy hatékonyabban tudja felügyelni a délről érkező bevándorlók mozgását. Hivatalosan ezt a határellenőrzést ideiglenes jelleggel tartják fenn, de rendszeresen meghosszabbítják a hatályát, legutóbb ez májusban történt meg.

Osztrák részről több alkalommal panaszolták, hogy az áruszállítók és ingázók hosszas várakozásra kényszerülnek a német határon.

Ausztria ugyanakkor a saját déli és keleti határszakaszain maga is visszaállította az ellenőrzést.

Nagy erőfeszítést igénylő, alapos munka

Olaf Scholz a találkozón jelezte: bízik abban, hogy a jelenleg tárgyalás alatt álló új uniós menekültügyi mechanizmusnak, azon belül is a bevándorlók származási országaival, valamint a tranzitországokkal kötendő megállapodásoknak köszönhetően mérséklődni fog az Európába érkező migránsok száma.

Scholz és Nehammer is kiemelte: nehézséget jelent, hogy az elsősorban a Magyarországon keresztül Ausztriába és Németországba érkező menedékkérők többségét – a hatályos szabályozással szemben – nem regisztrálják az unió külső határán.

Nehammer a Magyarországgal folytatott egyeztetéssel kapcsolatban azt mondta, hogy az „nagy erőfeszítést igénylő, alapos munka”. Megjegyezte azt is, hogy Magyarországnak “biztonsági partnerré” kell válnia a migráció kezelésének kérdésében. Szorgalmazta továbbá, hogy az ügybe vonják be jobban a nyugat-balkáni államokat.

Példának hozta fel a Szerbiával folytatott tárgyalásokat, amelynek következtében Belgrád nemrég visszavonta a vízummentességet az indiai és tunéziai állampolgárok számára. Ausztriában 2022-ben különösen magas volt az indiai és tunéziai menedékkérők száma.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/19/migracio-magyarorszag-nemetorszag-ausztria-olaf-scholz-karl-nehammer-hatarellenorzes-illegalis-bevandorlas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szenzáció: ez lesz Magyarország balatoni fővárosa!

Gulyás Gergely kiemelte: Balatonfüred “robbanásszerűen” fejlődött a mögöttünk hagyott évtizedekben. A rendszerváltás óta nem kérdés, …