2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Oszkó Péter: Végre elvégzi a kormány azt a piszkos munkát, amit el kell végeznie

Oszkó Péter: Végre elvégzi a kormány azt a piszkos munkát, amit el kell végeznie

Elöljáróban beszélgettünk arról, hogy szokott-e, és ha igen, milyen gyakran találkozni egykori főnökével, Bajnai Gordonnal, akinek a kormányában a pénzügyeket vitte. Mint kiderült, rendszeresen beszélnek, és kicserélik véleményüket az ország dolgairól.

Oszkó Péterről kevesen tudják, hogy gyermekkorában zongorázni tanult, sőt a gimiben alkalmai amatőr zenekarokban is játszott, innen a kötődése a kultúrához, amelyet azzal erősített meg, hogy már pénzügyminisztersége után az akkori szervező, Márta István kérésére segített a Művészetek Völgye tíznapos rendezvénysorozatot üzletileg gatyába rázni. Tehát egy olyan koncepció mentén megszervezni, hogy évente biztosított legyen a fesztivál működése, és ne kelljen folyton állami pénzekért kuncsorogni. Így az elmúlt tíz év tevékenységének eredményeként mára önfenntartó rendezvény lett az 1989-ben indult Balaton-felvidéki kezdeményezés.

Oszkó Péter szerint az atlétikai vb azért támogatandó, mert úgy kerül a fővárosba ez az egyébként rozsdaövezetben létrehozott létesítmény, hogy az ezzel megvalósuló fejlesztés szolgálja a város, az egészséges életmód és a tömegsport érdekeit is.

Nem esett nehezemre emellett kiállnom, hiszen ez egyszerre szolgálja az országimázst, egy presztízsértékű sportesemény lebonyolítását, és még több külföldit vonz Budapestre.

Nem véletlenül hangzott el nemrégiben már a főváros részéről is, hogy sikerült megkötni azokat a kompromisszumokat, amelyek mentén támogatni tudja az atlétikai vb-t, mert látszik, hogy a létesítmény hosszabb távon is fontos lesz Budapestnek.

Hányszor fogják még a költségvetést átírni?

A volt pénzügyminiszter alapvetően jónak tartja, ha nem év végén, hanem már jóval előbb van egy elfogadott költségvetés, azonban ez inkább a „békésebb időszakokban” működik. Oszkó szerint kétszer-háromszor biztos, hogy átírják a 2024-es büdzsé számait.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/15/kibeszelo-oszko-peter-muveszetek-volgye-inflacio-koltsegvetes-unios-forrasok-euro/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Meggyilkoltak egy férfit Csepelen

A volt csepeli kenyérgyárnál kaszált füvet egy munkás szeptember 16-án, amikor megtalált egy bomló holttestet. …