2021. július 27., keddMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Őszig szünetel a kórházparancsnoki rendszer

Hirdetés

Őszig szünetel a kórházparancsnoki rendszer

Ma 32 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak hazánkban és nincs újabb elhunyt, amire tavaly szeptember óta nem volt példa. Az aktív fertőzöttek száma 38 964, míg a kórházban 116 embert ápolnak, közülük húszan vannak lélegeztetőgépen. A kedvező járványügyi adatok most lehetővé tették a kórházparancsnoki rendszer szünetelését.

A megbízott és kirendelt országos kórház-főparancsnok és országos kórházfőparancsnokhelyettes tevékenysége, valamint a kórházparancsnokok kórházparancsnoki és intézményparancsnoki tevékenysége 2021. szeptember 15. napjáig szünetel

– derül ki a Magyar Közlönyből.

A kórházparancsnoki rendszer tavaly márciusban jött létre, nem sokkal azután, hogy megjelent hazánkban a koronavírus-járvány.

Hirdetés

A kórházparancsnokok feladata az, hogy segítséget nyújtsanak az egészségügyi intézményeknek abban, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges kapacitások, illetve az, hogy gondoskodjanak az eszközök vagyonbiztonságáról

– mutatta be korábban az új rendszer lényegét az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese, az országos kórházfőparancsnok.

Halmosi Zsolt az operatív törzs online sajtótájékoztatóján hozzátette: a kórházparancsnokok kinevezésének az volt a célja, hogy az egészségügyi intézmények fel tudjanak készülni a következő időszakra. Mint mondta, a szűk kapacitások rendelkezésre állása esetén életek múlnak majd azon, hogy pontosak legyenek a kórházaktól az eszközökről, humánerőforrásról kapott információk az esetleges átcsoportosítások miatt. Ezeknek az adatoknak a validálása, ellenőrzése kiemelt feladata volt a kórházparancsnokoknak.

A kórházparancsnokok orvosszakmai kérdésekben nem foglalhattak állást, nem tehettek javaslatot, nem hozhattak döntéseket. A kórházak vezetői két területen voltak kötelesek eleget tenni a kórházparancsnok utasításának, a vagyonbiztonságban és a járványügyi szabályok betartásában.

Orbán Viktor miniszterelnök tavaly márciusban 108 egészségügyi intézmény élére nevezett ki kórházparancsnokokat.

További lazítások következnek

A tegnap megjelent Magyar Közlöny más fontos változásokról is beszámolt. Eszerint öt és fél millió beoltott után

  • a kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés, nem kell majd maszkot viselni a közterületeken (közterületeken már most sem kell maszk), az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Ugyanakkor a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg.
  • Védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe és az előreváltott, ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/01/korhazparancsnok-szunetel-koronavirus-jarvany-vedekezes-operativ-torzs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két motoros halt szörnyet Böhönyénél és Celldömölknél

Két motoros halt szörnyet Böhönyénél és Celldömölknél

Böhönyénél egy pótkocsis traktorral, Celldömölknél egy személyautóval ütköző motoros halt meg hétfőn – adta hírül a BalesetInfó. A …