2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Őszi balesetmegleőzési kisokos

Őszi balesetmegleőzési kisokos

Ha némi késéssel ugyan, de megérkezett az ősz, és a hirtelen jött esős időben számos baleset történt szerte az ország útjain, ezért a rendőrség balesetmegelőzési javaslatokkal igyekszik megelőzni a bajt. A jótanácsokat a police.hu portálon tették közzé. 

A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy az őszi, téli időszakban az időjárási, a látási és az útviszonyok egyaránt kedvezőtlenül változnak, ráadásul a nappali világosság időtartama jelentősen lecsökken, miközben gyakran felhős az ég és a sűrű téli csapadékok (hó, ónos eső stb.) is megnehezítik a járműből való kilátást.  Ezen felül a sötétebb környezet, a csapadéktól csillogó útburkolat, a szemből érkező járművek fényszórói, valamint a csapadékos időben működő ablaktörlők is nehezebbé teszik a gyalogos észlelését. Az egyenruhások elsősorban azt kérik, hogy legyünk türelmesebbek az úttesten lassabban haladó gyalogosokkal szemben! Kiemelten fontosnak tartják a rendőrök a gépjárművek fényszóróinak, világító eszközeinek, valamint szélvédőinek tisztán tartását!  Gyalogosként is figyeljünk arra, hogy nemcsak látni, hanem látszani is kell!

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/17/oszi_balesetmegleozesi_kisokos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Verhetetlenek a rántott húsok

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/21/a_verhetetlen_rantott_husok/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …