2023. március 28., keddMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Összművészeti előadás készül Petőfiről középiskolásoknak

Hirdetés

Összművészeti előadás készül Petőfiről középiskolásoknak

Az ősbemutató után a produkció ingyenes, országjáró körútra indul a Petőfi 200 – Közös jó a szabadság című programsorozat keretében – hangsúlyozta Schmidt Mária, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány főigazgatója az elődást beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A főigazgató kifejtette, hogy az alapítvány felkérésére kilenc népszerű könnyűzenei előadó készített zenei feldolgozást egy-egy Petőfi-versből a költő születésének bicentenáriuma alkalmából.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a Nemzeti Kulturális Alap – Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium vezetője kiemelte, hogy műfaji sokszínűség jellemzi a bicentenárium alkalmából készülő előadás dalait.

Demeter Szilárd kora rocksztárjának nevezte Petőfit, aki “az összes ellentmondásosságával együtt tudta ezt a szerelem-szabadság mátrixot megélni”. Úgy vélte: Petőfi Szabadság, szerelem! című verse néhány sorában mindent elmond arról, hogy emberként miért érdemes élni a világon.

Hirdetés

A készülő Szabadság, szerelem – Petőfi 200 című előadás a kortárs popkultúra, valamint a színházi kultúra nyelvén megmutatja a Petőfi által képviselt értékeket, ezáltal hozzájárulhat ahhoz, hogy létrejöjjenek “közös kulturális kódjaink” – magyarázta Demeter Szilárd.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230209-muveszet-kiallitas-petofi-kozepiskola.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gyermekpornográfiával vádolnak egy kecskeméti férfit, internetes játékokon keresztül ismerkedett kisfiúkkal

A vádirat szerint a Zala vármegyei, középkorú férfi népszerű internetes játékokra regisztrált. Ezen keresztül 9 …