2020. május 25., hétfőMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Összekapott a budapesti Fidesz és Karácsony a főváros veszélyhelyzeti rendeletein

Hirdetés

Összekapott a budapesti Fidesz és Karácsony a főváros veszélyhelyzeti rendeletein

Nekiment Karácsony Gergelynek a főváros Fidesz, miután a főpolgármester a 444-nek adott nagyinterjúban egyebek mellett arról beszélt, a Pesti úti idősek otthonában történt fertőzések és halálesetek felelőssége többrétű. Rendszerszintű a probléma a mélyen alulfinanszírozott idősellátásban, egészségügyben, ám a  főpolgármester szerint a Pesti úti tragédiát egyértelműen a rossz járványügyi protokoll okozta, amit a kormány tett kötelezővé a védekezés első napjaiban.

Hirdetés

Ha felelőst keresünk, az a kórházak működésével kapcsolatos rossz protokoll, amelynek a rosszaságát az bizonyítja, hogy ezt vissza is vonták

– mondta Karácsony, aki szerint a Pesti úti intézmény úgy működik, mint bármelyik magyar idősotthon, de a politikusoknak is lenne okuk a bocsánatkérésre, mert harcuknak az önfeláldozóan dolgozó emberek és az aggódó vagy gyászoló családok csak áldozataivá válhatnak.

Ő ezért bocsánatot kér, reméli, más politikusok is megteszik.

A főpolgármester botrányosnak tartja, hogy a kormány megpróbálta eltitkolni a közvélemény elől, hogy a fertőzést legtöbben kórházakban kapták el, de más szempontból is kritizálta a kormányoldalt. Úgy vélte például, hogy ha lehet, most még az eddiginél is kevesebb információt kap a kormánytól a budapesti helyzetről, az operatív törzsről pedig azt sem tudja, az van-e, vagy az csak egy sajtótájékoztatón működő termék.

Ugyanakkor Karácsony a kérdésre, miszerint „a járvány alatt látjuk, hogy sok politikai vezető, például a magyar kormány is, a krízishelyzetet korábban elképzelhetetlen reformok bevezetésére használja. Ön élt ezzel a lehetőséggel ebben a két hónapban?”, kijelentette:

Nem, egyszer sem. Minden most meghozott döntést előzetesen egyeztettem a frakcióvezetőkkel, és jelentős részüket a Fidesz is támogatta. Ha azt gondoljuk, hogy a demokratikus vezetésnél vannak hatékonyabb formák, akkor elég messzire jutunk.

A Fidesz budapesti csoportja ezt követően az MTI útján közölte:

A fővárosi ellenzék lenne a legboldogabb, ha a főpolgármester valóban úgy tenne, ahogy azt kedves, rezzenéstelen arccal állítja. Sajnos azonban ismét bebizonyosodott, hogy ez nem így van.

Láng Zsolt, a főárosi Fidesz-frakció vezetője, a párt budapesti elnöke beszél a fővárosi közgyűlés 2019. november 27-i ülésén

Láng Zsolt, a főárosi Fidesz-frakció vezetője, a párt budapesti elnöke beszél a fővárosi közgyűlés 2019. november 27-i ülésén

Fotó: Aradi László / […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/05/22/karacsony_gergely_rendeleti_kormanyzas_budapest_fidesz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jégeső és felhőszakadás lepte meg a nyíregyháziakat

Jégeső és felhőszakadás lepte meg a nyíregyháziakat

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Jégesőt …