2020. december 4., péntekMa Ferenc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.12.04. Ferenc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Örülnek a pedagógusok az iskolazárnak

Hirdetés

Örülnek a pedagógusok az iskolazárnak

Azon túl, hogy este nyolcra mindenkinek haza kell érnie, a felsőoktatási intézmények, akárcsak a középiskolák, ismét mind áttérnek a digitális tanrendre. A kollégiumok bezárnak, ugyanakkor a bölcsődék, az óvodák és általános iskolák a tizennégy év alatti diákok számára nyitva maradnak.

Mindezzel párhuzamosan a kórházak és az oktatási intézmények dolgozóit, köztük a pedagógusokat mostantól heti rendszerességgel célzottan tesztelik koronavírus-gyosteszttel.

Kapcsolódó

Orbán: Szigorítunk, bezárjuk az éttermeket, stadionokat és középiskolákat

Kijárási és gyülekezési tilalom jön kedd éjféltől, ha a parlament megszavazza a felhatalmazást.

Hirdetés

Határozottan örülünk a bejelentésnek, hogy szerdától bezárják a középiskolákat. Az oktatás digitális térbe helyezését rendkívül fontos lépésnek tartjuk a járvány megelőzése szempontjából

– mondta el az Indexnek Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke.

Ők testületileg már szeptemberre követelték a pedagógusok, és velük együtt az összes oktatásban dolgozó szakember széles körű tesztelését.

Mert ha ez már akkor megtörténik, valószínűleg kevesebb kolléga és diák betegszik meg

– érvel a szakember, aki a PSZ képviseletében azért is üdvözli a digitális átállást, mert a középiskolások szerintük már alkalmasak arra, hogy otthonról, online végezzék el iskolai feladataikat, ahogy ezt tették az első tavaszi hullám alatt.

Mi lesz az általános iskolákkal?

Orbán Viktor hétfő reggeli bejelentése az általános iskolások ügyét egyelőre nem oldotta meg – veti fel Szabó Zsuzsa, aki hozzáteszi, a hibrid oktatás bevezetése megoldás lehetne, amennyiben a további szigorítás jegyében nem zárják be az általános iskolákat.

A hibrid oktatás bevezetését a PSZ szintén kérte már korábban a döntéshozóktól. Ez azt jelentené, hogy elfelezik az osztályokat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/09/kozepiskola_bezaras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb mentős halt meg a koronavírus miatt

Újabb mentős halt meg a koronavírus miatt

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Facebook-oldalán adott hírt arról, hogy egy újabb kollégájuk vesztette életét a koronavírus …