2021. szeptember 25., szombatMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Országszerte több száz helyszínen elkezdődött az előválasztás ajánlásgyűjtése

Hirdetés

Országszerte több száz helyszínen elkezdődött az előválasztás ajánlásgyűjtése

Az összefogás pártjai (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) közös közleményben tájékoztattak arról, hogy augusztus 22-én az utolsó nyilvántartásba vételi kérelem hiánypótlási határideje is lejárt, így kialakult a jelöltek végleges listája:

  • 7 miniszterelnök-jelöltet,
  • 13 jelölő szervezetet
  • és 265 jelöltet vettek nyilvántartásba.

Az ország 106 választókerületéből 11-ben egy jelölt, 45-ben két jelölt, 50-ben három vagy több jelölt szállt versenybe. Átlagosan a legtöbb jelölt Hajdú-Bihar megyében, a legkevesebb Komárom-Esztergom megyében regisztrált.

A nyilvántartásba vételi szakasz lezárultával az országos hatáskörű jelölő szervezetek (Liberálisok, Mindenki Magyarországa Mozgalom, Új Kezdet és ÚVNP) is becsatlakoztak az Országos Előválasztási Bizottság munkájába, a jövőben tanácskozási joggal jelen lesznek a testület ülésein.

A miniszterelnök-jelöltek számára 20 ezer, az egyéni képviselőjelölteknek pedig 400 érvényes ajánlás összegyűjtése a feladat.

Hirdetés

Ajánlást csak az Országos Előválasztási Iroda által létrehozott ajánlóíveken lehet gyűjteni. Egyéni képviselőjelöltekre érvényes ajánlást csak a választókerületi lakcímmel, miniszterelnök-jelöltekre a magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok tehetnek.

Az ajánlóíveket maradéktalanul ki kell tölteni, a hiányos ajánlásokat a lebonyolító szervek el fogják utasítani. A miniszterelnök-jelöltek íveit az Országos Előválasztási Iroda munkatársai, az egyéni képviselőjelöltek ajánlásait pedig a helyi választási bizottságok tagjai ellenőrzik.

Az ajánlásgyűjtésre két hét áll a jelöltek rendelkezésére, a leadási határidő szeptember 6. 10 óra. Az ajánlások ellenőrzését az átadást követően 48 órán belül el kell végezni, vagyis szeptember 8-ra várhatóan kialakul, hogy az egyes körzetekben kik kerülhetnek fel a szavazólapokra.

Szeptember közepétől indul a szavazás

Az ellenzéki pártok által meghatározott előválasztási menetrend a következőképpen alakul:

  • Szeptember 18. (szombat) 9:00 – szeptember 26. (vasárnap) 14:00 – az előválasztás első fordulója (egyéni országgyűlési képviselőjelöltek, miniszterelnök-jelölt).
  • Október 4. (hétfő) 9:00 – október 10. (vasárnap) 14:00 – az előválasztás második fordulója (miniszterelnök-jelölt, ha az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok ötven százalékát).

Az előválasztáson egyaránt lehet majd szavazni személyesen, az egyes választókerületek kijelölt választási pontjainál, továbbá az interneten is.

Az <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/23/orszagszerte-tobb-szaz-helyszinen-elindult-az-elovalasztas-ajanlasgyujtese/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilopták GPS-t a mezőgazdasági gépekből, tízmilliós kárt okoztak

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán. Az őrizetbe …