2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Oroszlányban is újra kell szavazni

Hirdetés

Oroszlányban is újra kell szavazni

Az oroszlányi négyes számú egyéni választókerületben a szavazatok újraszámlálását követően is holtverseny alakult ki. A vármegyei jegyző tájékoztatása szerint új szavazást írnak ki – írja a Komárom-Esztergom Vármegyei hírportál.

A Területi Választási Bizottság tagjai hétfő délután újraszámolták a június 9-i önkormányzati választások eredményeit, ahol a 4-es számú választókerületben a már korábban megállapított eredmény szerint Babai János, az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre jelöltje egy szavazatnyi előnnyel győzött a kihívó Auerné Böröczky Erzsébettel, a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

Az újraszámláláskor azonban holtverseny alakult ki. Az újraszámlálási előtti adatok szerint Babai János 245 szavazatot kapott a helyi választópolgároktól, míg a kormánypártok jelöltje számára 244 voksot számoltak.

Hirdetés

Budapesten is újraszámoltak

Mint arról az Index is beszámolt, az NVB-nél Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt fellebbezett a Fővárosi Választási Bizottság főpolgármester-választás eredményét megállapító határozata ellen, arra hivatkozva, hogy annak tartalma jogszabálysértő, mert a bizonyítékok alapján 202 szavazókörben olyan szavazatokat is érvénytelennek nyilvánítottak, amelyek érvényesek voltak.

Az önkormányzati választáson 76-szor annyi érvénytelen szavazat volt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/06/18/oroszlany-szavazas-valasztas-ismetles-komarom-esztergom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dübörög a paksi beruházás, Szijjártó Péter a Roszatom vezetőivel tárgyalt Isztambulban

Dübörög a paksi beruházás, már kilencszáz ember dolgozik a helyszínen, és ez a szám folyamatosan …