2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Orosz vakcinát hozott húsvétra a nyuszi, így oltottak be a Honvédkórházban

Hirdetés

Orosz vakcinát hozott húsvétra a nyuszi, így oltottak be a Honvédkórházban

Március 30. 

Pontban 17:30-kor megcsörren a telefonom. Épp a kedd reggeli műszakot pihenem ki. Egy 30-as számon hívnak. Nem tudom, ki az, habozás nélkül nyomok a zöldre. Reménykedem, hogy nem egy piackutató. Egy kedves női hang szól bele. Üdvözöl, bemutatkozik, majd rögtön a lényegre tér:

Lehet jönni oltakozni

– mondja. Egy pillanatig átfut bennem, hogy ez vajon egy elő április elsejei tréfa. De nem. Elcsukló hangon, kissé félve kérdezem:

Hirdetés

Biztos, hogy én? Csak 28 éves vagyok…

Habozás nélkül jön a válasz: Igen, Ön, az időseket beoltottuk és maga a következő a listában, örüljön neki – teszi hozzá. Két másodperc hallgatás után azért megkérdezem, melyik vakcinát fogják belém fecskendezni. Azért mégis csak egy fontos információ ez az ember lánya számára.

Február közepén regisztráltam online az oltásra. Tisztában voltam vele, hogy nem nekem van a legnagyobb szükségem rá. Egészséges fiatal vagyok. Az elmúlt években szinte beteg se voltam, egy hörghurut láncolt ágyhoz, még 2019 szilveszterekor. De láttam az egy éve tartó koronavírus elleni küzdelemből, hogy tényleg semmi más, csak az oltás jelenti a megoldást. Mondom ezt úgy, hogy a kezdet kezdetén tamáskodtam ellene én is.

Mint kiderül, az orosz vakcinával oltanak be, már ha akarom. Nem vágom rá egyből az igent. Hezitálok. Végül azt mondom, visszatelefonálok öt perc múlva. Bontom a vonalat és azzal a lendülettel gyorsan tárcsázom is anyukámat. Mégis csak kitől kérjen tanácsot az ember, ha egy történelmi döntés pillanata előtt áll?

Édesanyám kórházban dolgozik. Nagyjából mindennap betekintésem van, mi zajlik most az egészségügyben. Ő már hetekkel ezelőtt megkapta a Pfizer-vakcina mind a két adagját. Sőt, a vakcinaigazolványát is postázták már. Mondom neki, mi a helyzet. Mivel ő oltástpárti, támogatta a döntést. Ráadásul megnyugatott, hogy szerinte és az orvoskollégái szerint is

a Szputnyik a legjobb vakcina.

Az ígért öt percet betartom, visszahívom a 30-as számot, mondom, hogy köszönöm szépen, akkor élek a lehetőséggel, jöhet a hírhedt orosz vakcina. A hölgy nagyon bájos, megjegyezi, jól dönttem, le is diktálja, hogy szombaton (április 3-án) a Hondvédkórházba kell mennem délelőtt 9 órára a K épülhethez. Mielőtt elköszön egy kicsit megtoldja mondandóját, lesznek más fiatalok is. Szép estét kíván és leteszi.

Április 3. 

Itt a nagy nap. Ébredés után nehezen, de azért nyolc órakor kikelek az ágyból. Első utam a fürdőszobába vezet. Reggeli rutin után felöltözöm. Bepakolom a táskámba a szükséges iratokat: személyi, lakcímkártya, taj-kártya. Nem izgulok. Sietnem sem kell a kórházhoz, gyalog is 10 perc alatt ott vagyok. 

Sétálok a Tüzér utcán. Süt a nap. Fúj a szél kicsit. Hűvös van azért. A Papp Károly utcai bejárat felé megyek. Katonákkal találkozom. Kicsit zihálok, mert félek, hogy nem érek pontosan az oltópontra. Kérdezem tőlük, merre menjek. Egyenesen tovább irányítanak a következő sorompóig. Ott újabb két egyenruhás áll. Egyikük rám szól, hogy fertőtlenítsek, majd int a kezével. Elindulok a K épület bejárata felé. Ketten sétálnak előttem. Szintén oltásra jönnek. Az ajtóban egy fehér ruhás, szemüveges férfi kinéz magának. Szól, hogy mehetek. Kérdezi, hoztam-e beleegyező nyilatkozatot. Mondom, nem. Idead egy papírt.

Ezt tölse ki, kérem, jól olvashatóan, aztán menjen ide (mutatja) a regisztrációs pulthoz

– utasít, de kevesen.

Rápillantok az órára 9 óra múlt 5 perccel. Gyorsan kitöltöm az adatokat. Közben körülnézek. Konstatálom, hogy sem sor, sem tumultus nincs a helyiségben. Három […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/04/orosz-vakcina-husvet-koronavirus-magyarorszag-oltas-honvedkorhaz-beszamolo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ettől működhet a digitális oktatás

Ettől működhet a digitális oktatás

Csapó Benő neveléstudományi kutató, a Szegedi Tudományegyetem tanára az Index kérdésére hangsúlyozta, hogy a technológia …