2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Örökbe fogadták a szökevény pingvint a megmentői, a rendőrök

Hirdetés

Örökbe fogadták a szökevény pingvint a megmentői, a rendőrök

A fiatal pápaszemes pingvin annyira népszerű, hogy a március 9-én történt eset után már 120-an fogadták örökbe. Most a Budapesti Rendőr-főkapitányság is elérkezettnek látta az időt, hogy hivatalosan is „családjukba” fogadják a kis szökevényt. Ezzel Sanyi több ezer budapesti rendőr szülői felügyelete alá került. 

Szökevény pingvinünk világlátó terveit ismerve jobbnak láttuk, ha rajta tartjuk a szemünket, így örökbe fogadtuk

–  közölte a BRFK az ez alkalomból szerdán az állatkertben tartott sajtótájékoztató kapcsán.


Hanga Zoltán, Czene Erik, Papp Csanád


6

Hanga Zoltán, Czene Erik, Papp Csanád Galéria: Örökbe fogadták a szökevény pingvint megmentői, a rendőrök(Fotó: Szollár Zsófi / Index)

A pingvinmentési akcióban részt vevő Papp Csanád hadnagy, Czene Erik rendőr őrmester most először látogatta meg az azóta jócskán megnőtt madarat. 

Akkor ölben vittük be, ma már nem lenne nagy bizalmam kézbe venni, de jó újra látni

– mondta az Indexnek az eset idején a szökevényt köszöntő járőr, Czene Erik. 

Hanga Zoltán, az állatkert szóvivőjének elmondása szerint már nem is hagyná magát Sanyi, aki másik 29 társa között jól szocializálódott állatként viselkedik, de a vele egykorú pingvinek között nem ő a legszelídebb. 

A pingvinek 4-6 hónapos koruk körül a legkíváncsibbak, a 2021. november 29-én született Sanyi kicsit korábban kezdte a felfedezést.

Az állatkertben szuperpingvinként emlegetik, mert tíz éve nem történt ilyen eset.

A gondozók ismerik a faj természetét, mivel biztonságos elkerített helyen tartják őket, nem gondolták volna, hogy ilyen megtörténhet.

 Persze nincsenek túlbiztosítva, például nincs tízméteres kerítés, de mivel 2011 óta nem tapasztaltunk ilyet, nem gondoltuk, hogy szükség lenne bármiféle plusz óvintézkedésre. Sanyi egy szuperpingvin, egyedül ő jutott ki a kifutóból, 29 másik társa aznap és később sem követte a példáját. Még mindig nem tudjuk pontosan, hogy hol talált kiutat, de a gyanús helyeket mind átalakítottuk, és megfigyelésükre kamerákat szereltünk fel. Úgy tűnik, ez bevált, mert azóta se Sanyi, se más pingvin nem kísérelt meg szökést – részletezte Hanga Zoltán.
Czene Erik, Papp Csanád


6

Galéria: Örökbe fogadták a szökevény pingvint megmentői, a rendőrökFotó: Szollár Zsófi / Index

A bűneset

„Március 9-én hajnal, 2.30-kor érkezett a bejelentés egy, a főúton kószáló pingvinről, aki az Állatkerti körútról a Gundel Károly körút felé totyogott, majd a Dózsa György úton állította meg a bejelentő.”

Egy taxis várt minket a helyszínen, aki eleinte az autójával terelte, amikor már lassabban haladt az állat, akkor gyalogosan próbálta kordában tartani

 – ismertette az egyik rendőr, Czene Erik. Hozzátette: a becsületes bejelentőt kicsit megcsípte a madár, ezért figyelmeztetett minket, hogy húzzunk kesztyűt, de mi inkább egy pokróccal tereltük a rendőrautó felé, ahol az ölünkben utazva, már megnyugodva kémlelte az utat.

Ezután a Fővárosi Állatkert gazdasági bejáratánál átadták egy gondozónak, akit a rendőrség értesített.

Az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/05/11/orokbe-fogadtak-a-szokeveny-pingvint-megmentoi-a-rendorok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy mágus már januárban megjósolta Berki Krisztián halálát

Januárban a Metropolnak nyilatkozó Iszet Boszorkány Főpapnő és Mágus pontos jóslatot mondott a Berki Krisztián …