2022. május 25., szerdaMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
2022.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 360,00 Ft | CHF: 374,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Óriási költségáldozat sem lenne elég az orosz olaj kiváltásához

Hirdetés

Óriási költségáldozat sem lenne elég az orosz olaj kiváltásához

A lap csütörtöki számában Hortay Olivér, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. energia- és klímapolitikai üzletágának vezetője azt hangsúlyozta, hogy az orosz olaj embargójával éppen a büntetett fél járna jól, hiszen a szankciók miatt megdrágult energiahordozót Ázsiában könnyedén értékesíthetnék.Hortay Olivér a Mediaworks Hírcentrumának egyebek mellett arról beszélt, hogy az egész európai, sőt a világgazdaságra nézve súlyos következményekkel járna az Oroszország elleni szankcióknak a kőolajimport leállítását is magában foglaló kiterjesztése. Hozzátette, hogy az Európai Unió tagállamai közül például Magyarországnak és Szlovákiának az átlagnál is nagyobb mértékű a kitettsége. Az importált kőolaj több mint hatvan százaléka érkezik hazánkba Oroszországból, a vezetéken szállított energiahordozót rövid távon csak nagyon korlátozott mértékben lehet pótolni, mivel nincsenek olajtankerek fogadására alkalmas tengeri kikötőink – hangsúlyozta. Szerinte legfeljebb az orosz olaj kis része lenne csak pótolható alternatív forrásokból, ám az elégtelen mennyiség mellett ezekkel több probléma is adódna.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220505-oriasi-koltsegaldozat-sem-lenne-eleg-az-orosz-olaj-kivaltasahoz.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így dobta magát arcon egy terméskővel egy férfi

Így dobta magát arcon egy terméskővel egy férfi

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt folytat eljárást egy 30 éves dunaharaszti férfi ellen, …